The Soul of Christmas

The Soul of Christmas

Tid: sön 15 december 2024 19:00
Plats: Idun, Umeå Folkets Hus

Relaterade evenemang

Inga relaterade evenemang

Om evenemanget

Norrbotten Big Band gör julturné med Sarah Dawn Finer, Samuel Ljungblahd och amerikanske David Michael Wyatt.

Gospel och Motowndoftande soul kombinerat med jazz och en och annan julklassiker. Det blir magisk stämning när Norrbotten Big Band ger sig ut på en sprakande julturné tillsammans med Sarah Dawn Finer, Samuel Ljungblahd och David Michael Wyatt.

Norrbotten Big Band samarbetar återigen med soul- och gospelstjärnan Samuel Ljungblahd på turnén ”The Soul of Christmas” i december 2024. De har tidigare gjort flera bejublade turnéer ihop, senast 2021. Den här gången får de dessutom sällskap av en av Sveriges mest folkkära och uppskattade sångerskor
Sarah Dawn Finer. Med på turnén är också den amerikanske soulartisten med den stora rösten från Texas, David Michael Wyatt.

Det bjuds på musik i yttersta världsklass, med nya låtar, klassiska arrangemang och en hel del julstämning.

Joakim Milder, konstnärlig ledare för Norrbotten Big Band, längtar redan.
Jag ser mycket fram emot det här, det kommer att bli väldigt kul. Speciellt när vi får möta en så stor och förväntansfull publik. Det känns jättebra att göra musik med Samuel igen och Sarah är ju strålande. Dessutom spännande att få med David Michael Wyatt, det kommer att bli väldigt lyckat, säger han.

Sarah Dawn Finer och Samuel Ljungblahd gjorde en liknade succéartad turné tillsammans i fjol. Nu ser de fram emot att få sällskap på scenen av Norrbotten Big Band och David Michael Wyatt.

Sarah Dawn Finer längtar redan:
Det är en stor ära och glädje att få möjligheten att kunna åka på The Soul of Christmas-turné med Samuel igen. Och dessutom att för första gången få jobba med makalösa Norrbotten Big Band. Jag längtar till att får sjunga med dem alla.

Samuel Ljungbladh instämmer:
Jag är så otroligt glad och upprymd över att ännu en gång få chansen att samarbeta med fantastiska Norrbotten Big Band. Att dessutom få göra det tillsammans med min begåvade vän och artistkollega Sarah Dawn Finer och dessutom krydda det med den vokal virtuosen David från USA är verkligen en ”dream come true”. Längtar till att möta er alla tillsammans med denna lyxiga line up!

David Michael Wyatt är också taggad:
Att säga att jag är exalterad är en stor underdrift. Medverka i The Soul of Christmas turnén med fantastiska Sarah Dawn Finer, min vän Samuel Ljungblahd och Norrbotten Big Band runt omkring i vackra Sverige känns bara helt ”amazing”! Det blir en svensk jul med massa soul och en touch av sammet.

”The Soul of Christmas” har premiär den fjärde december i Örebro. Totalt väntar tio spelningar i hela landet.
Biljetterna släpps 24 maj via www.thesoulofchristmas.se

OBS! 13-årsgräns. Köpt biljett återlöses ej.
Längd: ca 1 tim & 50 min
Arrangör: Lindéh&Lindholm AB

Fler evenemang