Seajazz Holmön

Seajazz Holmön

Tid: lör 10 augusti 2024 12:00
Plats: Byviken, Holmön

Relaterade evenemang

Inga relaterade evenemang

Om evenemanget

SeaJazz Holmön

Njut av fantastisk musik i härlig miljö när Seajazz arrangeras på soliga Holmön. Den 10–11 augusti fylls ön med toner av jazz, soul och funk.

Ett varierat program är utlovat och först ut är ett gäng från Midgårds estetiska gymnasium. En kvartett som kallar sig Quadrifolia.

Näst på tur står Lars Enmarks Publika Band. De vill i år hylla Horace Silver och hans fantastiska låtskatt. Bandet kommer även att bjuda in till jam under kvällen.

Lofi Voodoo är ett nybildat gäng som rör sig i den mer rytmiska jazzen, inspirerade av Herbie Hancock. Vi får möta energi och beat i en härlig jazzmix och halsbrytande improvisationer.

Nästa band på scenen är en brassextett vid namn Arctic Rhythm Collective. Här blir det New Orleansinspirerad street funk av högsta klass. Håll i er för det här är tyngre än man kan tro.

Lördagens program avslutas med gruppen The Bluetonics. Improvisation, föryngring och rå energi är ledorden för skapandet – vid sidan av den tradition som också krävs för bluesen.

Plats: Novas Inn, Byviken, Holmön
Tid: 12.00-17.00. Insläpp samt servering av mat, dryck och fika från kl 11.30.
Biljettpris 200 kr. För medlemmar i StudioJazz, Umeå Teaterförening och Holmöns föreningar 150 kr. Studerande och ungdom under 18 fritt inträde.
Från kl 20.00 på lördag kväll är det jam på Novas Inn med gratis inträde.

Extrafärja från Holmön till Norrfjärden kl 23.00.

Söndagen 11 augusti kl 13.00 blir det musikgudstjänst i Holmöns kyrka med kvartetten SMYG. De har valt att hylla den bortgångna sångerskan Eva Cassidy. Bandet gör sina egna tolkningar av Cassidys tolkningar. Musikgudstjänsten ges i samarbete med Svenska kyrkan Sävar–Holmöns församling. Då är det frivilligt inträde.

Mer information om programmet, resa till Holmön och våra sponsorer på http://seajazz.nu/ samt Facebook och Instagram!

Fler evenemang