Hoopdiggas presenterar: Powerpose FM Festival

Tid/Plats

2023-09-01 2-dagars Early Bird #2 19:30 Boka

Powerpose FM Festival är en helt ny festival med fokus på mötet mellan musikälskare och Sveriges mest intressanta artister.

Detta är en förlängning av Hoopdiggas-konceptet Powerpose FM Live, som under 2022 arrangerade tre episka kvällar i Stockholm – där samtliga var slutsålda. Nu står det klart att framgångskonceptet expanderar till en tvådagarsfestival som flyttar in i Umeå Folkets Hus lokaler med en maxkapacitet på 2400 besökare per kväll.

Med tre scener och en lineup av ett tjugotal akter kommer besökarna få uppleva några av Sveriges just nu mest spännande och banbrytande artister.

Line-up (fler akter TBA):

Broder John

Boko Yout

Dina Ögon

Erik Lundin

Venus Anon

Under 20? Inga problem i målsmans* sällskap!

*Målsman = vuxen (minst 25 år), nykter och beredd att ansvara för ungdomen. Under 13 år får tyvärr inte tillträde pga. regler runt ljudnivåer. Glöm inte att ta med legitimation.

Serviceavgift tillkommer. 

Broder John

Umeåbördige Broder John slog igenom ordentligt 2016 med albumdebuten Cool och har gjort sig känd som en av Sveriges mest unika rapröster – inte minst efter framträdandet i COLORSXSTUDIOS 2021. Efter en sommar bestående av kritikerhyllade gig på platser som Trädgården i Stockholm och en total nedstängning av Stay Out West i Göteborg (Way Out West) väntar nu ny musik runt hörnet.

Boko Yout

Boko Yout är sångaren, basisten och multikonstnären från Örebro som beskrivs med ”the shape of grunge to come". På bara två singlar och en sommarturné har han gjort ett avtryck som få artister lyckas med på lika kort tid. I januari agerade han förband åt Viagra Boys på Annexet och senare i vår kommer hans efterlängtade debut-EP.

Dina Ögon

Dina Ögon är kvartetten från Stockholm som, förutom att hamna på Tyler The Creators “bästa låtar 2021”-lista med singeln Tombola 94, blivit storfavoriter hemma i Sverige. Med gitarristen Daniel Ögren i spetsen gör bandet gitarrbaserad pop/soul/funk som låter 70-tal och framtid på samma gång.

Erik Lundin

Erik Lundin är en av Sveriges främsta artister som skildrar vår samtid som ingen annan. Han släppte sin första EP på svenska, ”Suedi", 2015 som hyllades av kritiker och han tilldelades flera priser. Med oerhörd precision och ett unikt ljudlandskap har han gjort ett starkt avtryck på den svenska musikscenen. Efter den totala succén på Powerpose FM live i höstas är han ett självklart tillskott till line-upen på Powerpose FM Festival.

Venus Anon

Venus Anon är artisten med iranskt påbrå, som kombinerar nutida R&B, smarta pop-produktioner, 2000-talets stämningsfulla indie och future bass. Efter den hyllade EP:n ”Come Night, Come Day” är hon under våren aktuell med mixtapen ”Nocturnal”. Det är avslappnat och bakåtlutat, lika mycket som det är nyfiket och oväntat. Vi ser fram emot att få uppleva henne live under Powerpose FM Festival.

 

Tillsammans med Comfort Hotel Winn erbjuder vi dig som köpare 15% rabatt på deras boende under festivalhelgen. Använd bokningskoden Powerpose för att ta del av ditt erbjudande ❤️*
*rabatten är på det dynamiska priset och gäller så länge det finns rum tillgängliga.


Arrangör: Umeå Folkets Hus

Early Bird 2-dagarsbiljett 770 kr

Åldersgräns: 20 (13 år i målsmans sällskap) år

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej