Högspänning

Högspänning

Tid: sön 24 november 2024 19:00
Plats: Profilteatern

Relaterade evenemang

Inga relaterade evenemang

Om evenemanget

Den elöverkänsliga gymnasieläraren Lotta har fått nog av att bli utpekad som hypokondrisk paria. Hon planerar något omvälvande: en spektakulär motståndshandling! Profilteatern dramatiserar Henrik Bromanders roman Högspänning. En tragikomisk, träffsäker och rörande berättelse om den lilla människans kamp mot en övermäktig motståndare. Humorn finns i de många olika karaktärerna och det i det visuella som omger Lotta. Allvaret i hennes övertygelse.

Lotta har flyttat till skogskollektivet Kolonin. Hon befinner sig långt ifrån new public management-influerade rektorer, digitaliseringskrav och den förnumstiga bekantskapskretsen. Här lever hon med människor med samma besvär som hon själv: Elöverkänslighet. En diagnos som egentligen inte finns. Och där och då blir handläggare från försäkringskassan, lysrören på gymnasieskolan samt Täppas Fogelberg i Ring P1 hennes fiender. Men Lotta tänker inte lägga sig ner. Hon tänker slå tillbaka.

Högspänning handlar om vad som händer med den som hamnar utanför i ett samhälle som stormar framåt i ett tech-fokuserat race och att vem som helst kan radikaliseras. Sin vana trogen arbetar Profilteatern med nyskriven musik i sina föreställningar och är denna gång stolta över samarbetet med Anna Levander, som utgör ena halvan av Umeåduon Dolce.

Stroboskopeffekter förekommer i föreställningen.

Text: Henrik Bromander
Regi & dramatisering: Daniel Rudstedt
Dramaturg: Tuvalisa Rangström
Scenografi & attribut: Jacob Petersson
Musik- och ljuddesign: Anna Levander
Kostym & maskdesign: Jessica Hedin
Ljusdesign: Jonas Olsson
Medverkande: Livia Göttfert, Daniel Rudstedt och Sara Turpin
Foto: Andreas Nilsson

Längd: ca 1 timme & 30 minuter exkl. paus
Arrangör: Profilteatern

Fler evenemang