Visums Jubileumskonsert med Pernilla Andersson

Tid/Plats


 PERNILLA ANDERSSON

VISUM:s Jubileumskonsert

 

Visans vänner i Umeå/Visum fyller 30 år och firar detta med en Jubileumskonsert, där huvudartisten är singer/songwritern mm Pernilla Andersson.

 

Konserten startar kl. 19.00 men insläpp sker från 18.00. Konserten är uppdelad i två akter med en paus emellan. Före paus spelar vissångaren Anders Bek och musikgruppen Pumpaorkestern.

Efter en paus på ca 30 min äntrar Pernilla Andersson scenen.

Något om artisterna

 

Anders Bek

Anders var med när Visum startades och finns också med på Visums samlings-CD från 1994, ”Visum Oi”.

Anders har gjort ett stort antal egna visor och hans framträdanden kännetecknas av stor scennärvaro och en berörande röst. Han beskriver sitt artisteri på följande sätt. ”Efter en längre tjänstledighet från singer/songwriter-scenen återvänder jag som ensam gärningsman, bestyckad med gitarr och akustisk sång. Det blir ett knippe självförvållade låtar, lagrade under ett par tre decennier”.

 

Pumpaorkestern

Pumpaorkestern är ett Umeå-baserat 5-mannaband där bl.a. Lars Eriksson ingår. Lars var också med de inledande åren i samband med starten av Visum. På sin hemsida beskriver orkestern sig så här.

Pumpaorkestern uppstod på hösten 2012 som husband till föreställningen Vaudeville 2013, och på den vägen är det. Orkestern har spelat på olika tillställningar och festivaler. Mycket av musiken kommer från något slags nycabaret eller Dark Cabaret. Vagabond Opera och Circus Contraption är bl.a. inspiratörer.

Orkestern består av Lars Ericson - piano, dragspel, sång, klockspel mm

Johan Friborg – sax, klarinett, ukulele, gitarr, sång

Fredrik Mårtensson – bas

Mattias Olofsson – trummor, slagverk och sång

Maria Lindblom – sång, ukulele, slagverk mm

 

Pernilla Andersson

Pernilla Andersson föddes i ett musikerhem. Pappan var jazzmusiker och mamman schlager- och jazzsångerska. Redan vid 5 års ålder började hon spela piano och bara några år senare gjorde hon sina första, egna låtar. Hon har en masterexamen från Kungliga Musikhögskolan och har studerat vid Balettakademin i Göteborg.

Pernilla är en av våra mest folkkära och turnerande artister som också arbetar som producent, låtskrivare och skivbolagsdirektör för skivetiketten Sheriff Records. Hon har gett ut 11 studioalbum sedan 2009 och har varit Grammisnominerad både som Årets artist och Årets kompositör.

Pernillla har ett starkt samhällsengagemang både som mentor för unga tjejer som vill ta sig fram i musikbranschen, och som kraftfull förespråkare för en bättre äldrevård. Det senare resulterade i att hon startade Vårdupproret.

Vi kan inte tänka oss någon mer lämpad än Pernilla att avsluta Visums Jubileumskonsert.

http://www.pernillaandersson.com/nyheter/

 

 

Arrangör: Visans vänner i Umeå


Arrangör: Visans vänner i Umeå

Ordinarie 265 kr

Längd: 2,5 timme

Paus: Ja

Numrerade platser: Nej