Vinmässa Scandic Plaza 2020

Tid/Plats


Välkomna till vinmässan på Scandic Plaza 8-9 maj!

 För sjätte året i rad blir det fest igen med 200 spännande och vibrerande viner att prova, 8 kvalitetsimportörer att träffa och 4 hitresta stjärnproducenter att möta på två dagar och tre mässpass. Nya trender vad gäller bubbel, vitt, rosé, rött och sött. Vi presenterar stolt följande producenter;

Masachs Cava/Penedes Spanien
Joseph Drouhin Bourgogne Frankrike
La Rioja Alta Rioja Spanien
Brännlands Cider Västerbotten Sverige

 -----------------------

Årets vinmässa inleds med en finstämd vinlunch med historiska vinhuset Joseph Drouhin som är på plats med några av sina utmärkta viner till en välkomponerad meny. Feststämningen ökar med lördagens spanska Cavalunch med ekologiska katalanska Masachs. Riojas ledande bodega La Rioja Alta kommer att ha en exklusiv provning lördag eftermiddag före mässpass 3.

Slutligen La Grande Finale på lördagskvällens Winemakers Dinner där alla producenterna är med och presenterar sig och sina utmärkta viner i världsklass till en mycket smakfull meny där avslutningen med Västerbottens stolthet Brännlands Cider sätter punkt för en middag värd att minnas.

 

Välkomna till en inspirerande vinhelg på Scandic Plaza i Umeå!

 

Fredag den 8/5

Kl.13.00-15.00 Bourgognelunch

 Bourgognelunch med vinhuset Joseph Drouhin

 Direkt från Beaune kommer inspirerande Phillipe Rivet för det historiska och prisade vinhuset Joseph Drouhin som startade 1880. Vinerna med sina klassiska etiketter och eleganta dofter och smaker lämnar ingen oberörd. Tillsammans med kökschef Bengt Granberg och team skapas en oförglömlig lunch med fräschör och klass. Missa inte denna tre-rätters upplevelse som sätter strålkastaren på Bourgogne i Frankrike. Bon appétit!

-----------------------

Kl.15.00-19.00 Vinmässan Pass 1

I biljetten till Vinmässans pass ingår det Entré till mässan, fem dryckesbiljetter och ett Riedel glas.

 

Lördag 9/5

Kl.11.00-14.00 Vinmässan Pass 2

I biljetten till Vinmässans pass ingår det Entré till mässan, fem dryckesbiljetter och ett Riedel glas.

---------------------

Kl.13.30-15.00 Vinprovning med Riojas klassiska bodega La Rioja Alta

Provning med Riojas klassiska bodega La Rioja Alta

Direkt från Rioja kommer Franscisco Corpas från bodega La Rioja Alta att hålla i denna exklusiva provning av områdets kanske bästa rödviner. De har hållit fast vid tempranillodruvans förmåga att åldras i skönhet i amerikanska ekfat. De örtiga och dilldoftande vinerna med hög kvalitet och modesta alkohol i en torr stil är i dag stilbildande. Missa inte denna provning med 6 viner. Endast 22 platser!

---------------------

Kl.13.00-15.00 Cavalunch 

Cavalunch med bodega Masachs

Ibland kallas Cava för spansk champagne! Metoden är densamma, men vinerna tillverkas några mil utanför Barcelona i Spanien. Möt framtiden redan nu när Alex Ruiz Masachs passionerat berättar om de tre ekologiskt odlade katalanska druvorna som tillsammans skapar helt unika bubblor med karaktär. Tillsammans med kökschef Bengt Granberg skapas harmoni och stil i denna numera klassiska bubbliga tre-rätters för sjätte gången på Scandic Plaza.

---------------------

Kl.15.00-18.00 Vinmässan Pass 3

I biljetten till Vinmässans pass ingår det Entré till mässan, fem dryckesbiljetter och ett Riedel glas.

---------------------

Kl.19.30- Winemakers Dinner 

Winemakers Dinner - La Grande Finale!

Missa inte denna kavalkad med några av världens topproducenter som berättar om sina fantastiska viner som får glasen att vibrera. Den minnesvärda kvällen inleds med bubbel från Masachs, en av Kataloniens ledande cavaproducenter. Därefter smekande vita viner från Bourgognes stolthet Joseph Drouhin. Efter det presenterar bodega La Rioja Alta sina kultviner och som avslutning Västerbottens stolthet Brännlands Ciders Andreas Sundgren Graniti som får äpplen att nå himmelska höjder.

Kökschef Bengt Granberg och hans eminenta team skapar en symfoni i doft och smak tillsammans med dessa åtta viner i världsklass på Scandic Plaza i Umeå.


Arrangör: Scandic Plaza Umeå

Bourgognelunch 470 kr

Vinmässan Pass 1 385 kr

Vinmässan Pass 2 275 kr

Cavalunch 620 kr

Provning med La Rioja Alta 340 kr

Vinmässan Pass 3 385 kr

Winemaker´s Dinner 1540 kr

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej