Umeå Jazzstudio: Dogwill och Staffan Öberg Nonet

Tid/Plats

2023-02-09 Studion, Umeå Folkets Hus 20:00 Boka

Detta är festligheternas kväll. Dogwill har spelat tillsammans i mer än tio år och Nonetten släpper ny platta! Stort! Dogwill inleder kvällen och de spelar musik som de känner för, oftast egen men också musik skriven av andra. Gruppen influeras av amerikansk och nordisk jazz men det mest centrala är att alltid söka efter rätt känsla, sound och “sväng” i deras förförande. Bandmedlemmarnas olika karaktärer bidrar till att de hittat ett högst personligt uttryck.

Staffan Öberg Nonet är en stor orkester inte enbart för att de är nio till antalet. Det är också en stor orkester för att de tillåter musiken som spelas att ta plats i egna arrangemang, säregna sound och gediget utförande. I orkestern finns dessutom en stor dos erfarenhet bland musikerna då flera av dem varit aktiva jazzmusiker i uppemot 200 år tillsammans. Orkestern är också flitig på att spela in sin musik. Denna kväll är det release för den nya plattan Monk’s Mood. Det blir därmed superfärsk musik blandat med musik av Mingus och Coltrane! Festligt värre!

DOGWILL: JONAS ANDERSSON PIANO, ANDREAS FRIDLUND GITARR, JAN ÖSTLUND KONTRABAS, OSCAR FRIDOLFSSON TRUMMOR

STAFFAN ÖBERG NONET: EVA HENRIKSSON TRUMPET OCH FLYGELHORN, ALF BURSTEDT TRUMPET OCH FLYGELHORN, MIKAEL ELOFSSON TROMBON, LARS-GÖRAN ULANDER ALTSAX, JENS MARKLUND TENORSAX, STAFFAN ÖBERG BARYTONSAX, THOMAS OLSSON PIANO, ARNE ERIKSSON BAS OCH STEN ÖBERG TRUMMOR.


Arrangör: Föreningen Jazz i Umeå

Ordinarie 200 kr

Medlem Föreningen Jazz i Umeå 150 kr

Student 130 kr

Längd: ca 2 timmar

Paus: Ja

Numrerade platser: Nej