Tre lite äldre systrar

Tid/Plats

2022-11-05 Vävenscenen 16:00 Boka

Vemodig komedi när Tjechovs systrar går i pension


Snart ska de tre systrarna resa till barndomens stad, till frihetens Moskva. De är lite äldre nu, Olga närmar sig pensionen. Vad är det egentligen som hindrar dem?

De tre systrarna i Anton Tjechovs mästerverk drömde om livet i Moskva. Men vad hände sedan? Nu kommer uppföljaren.

– Den här idén om tre systrar har jag haft länge. Jag har lekt med den där tanken om minnet, vad händer om man flyttar fram det? Om tre systrar var äldre?, tillägger regissören Sissela Kyle. Dramatikern Sofia Fredén förverkligar idén i en nyskriven pjäs.

De tre systrarna bor fortfarande kvar i sitt föräldrahem, nu med den vuxna brorsonen Bobben. De närmar sig pensionen och snart, snart ska de flytta. De längtar. Äntligen slipper de arbetet och äntligen, äntligen ska de leva.

– Jag älskar Tre systrar och Tjechov. Det är så sorgligt och vemodigt och så är det så roligt och man får så stor Vemodig komedi när Tjechovs systrar går i pension förståelse. Det är tragik men det är också så livet är, man fastnar, säger Sofia Fredén.

– Man är på väg och ska göra nånting, men så är det så små grejer som stoppar en hela tiden, säger Sissela Kyle. Olga, Masja och Irina planerar en fest och efter festen ska de äntligen komma iväg, det har de lovat sig själva. Snart är de i Moskva, barndomens stad. Under tiden reflekterar de över frihetens villkor och möjligheter. De lever i minnet av ett minne och i en värld fylld av minnen är drömmarna, kärleken och rädslorna starkare än någonsin. Och så i sista stund rasar allt.

Ensemblen är mycket namnkunnig: I rollen som Masja ser vi Maria Kulle, Irina spelas av Jessica Liedberg, Olga spelas av Siw Carlsson och Emil Almén spelar Bobben.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Teaterförening, Medborgarskolan

Ordinarie 250 kr

Scenpass 195 kr

Student 230 kr

Ungdom 125 kr

Längd: 2 tim 20 min (inkl paus)

Paus: Ja

Numrerade platser: Ja