Taha

Tid/Plats

2020-10-09 Ersboda Folkets Hus 19:00 Boka

Internationell succé till Ersboda


With this small pencil

I will draw the word

I will write the world.


Taha berättar den gripande historien om en av Palestinas viktigaste poeter. Om att överleva förlusten av sitt land och livet på flykt. Om sorg och lidande, glädje och hopp.

Baserad på den hyllade poeten Taha Muhammad Alis liv är föreställningen Taha en vacker och varm skildring av ett fascinerande människoöde. Det börjar i en by i Palestina innan andra världskriget och slutar i London på en poesikonferens ett halvt sekel senare. Det handlar om en poets kärlek till ordet, hans kärlek till människoliv och natur. Om sorg och människans stora förmåga till förlåtelse, om att erövra världen med kunskap och skönhet. En glödande monolog berättad med fint avvägd humor.

– Underbar berättarkonst!! En ensam skådespelare som befolkar scenen med ett myller av mänskliga öden som gör Palestinas historia tung som bly och samtidigt lätt som spunnet socker. Jag skrattade och grät. säger Gunilla Röör när föreställningen visades i Stockholm.

Taha är skriven och framförd av skådespelaren Amer Hlehel som på ett mästerligt sätt väver samman poetens livsresa med hans utsökta poesi. Sedan premiären 2017 har pjäsen blivit en internationell publik- och kritikersuccé.

Pressklipp

Rich, vivid … acutely moving. Simply beautiful.
 - The Times

An inspiring piece, delicate, deeply affecting. Warmly recommended.
 - The Insependent

vemodig skönhet och humoristisk värme
 - Aftonbladet

I Umeå ges föreställningen på engelska och textas till svenska.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Teaterförening, Palestinsk-Svenska vänskapsföreningen i Umeå och ABF

Ordinarie 160 kr

Scenpass 120 kr

Student 140 kr

Ungdom 80 kr

Längd: ca 1 timme, 10 min

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej