St. Petersburg Festival Ballet - Svansjön

Tid/Plats


Ett fulländat konstverk

Svansjön är en av de mest populära baletterna och tillhör den klassiska balettens internationella standardrepertoar. Denna balett ett lysande verk av den lysande kompositören Tchaikovsky och förblir redan sedan århundraden tillbaka en offentlig magnet.

Den populära klassiska baletten berättar historien om Odette, en prinsessa som blir en svan av en ond trollkarls förbannelse. Samtidigt, under en jakt får prins Siegfried syn på denna fantastiska svan. Han tar sikte för att skjuta, men svanen förvandlas till en vacker kvinna som heter Odette. Hon berättar för prinsen att hon är en prinsessa som har kommit i förbannelse av en ond trollkarl. Under dagen måste hon vara en svan och simma i en tårsjö. Åter på natten får hon bli människa igen. Förtrollningen kan bara brytas om en prins lovar henne evig trohet. Hon berättar för prins Siegfried att om han vägrar henne måste hon förbli en svan för alltid. Prins Siegfried blir kär i Odette, men den elaka trollkarlen förtrollar honom och får honom av misstag att föreslå en annan kvinna. Prinsessan Odette hotar att ta sitt liv och kastar sig i sjön. Den förtvivlade prinsen hoppar i efter henne och paret blir sedan älskare i efterlivet.

Föreställningen bjuder på enastående solister och dansare, underbar scenografi och kostymer i kombination med en magnifik ljusdesign.

Musiken är förinspelad av Hungary Festival Orchestra.

Koreografen för originalproduktionen var Julius Reisinger. Baletten hade premiär av The Bolshoi Ballet 1877 på Bolshoi Theatre i Moskva. Även om Svansjön presenteras i många olika versioner, baserar de flesta balettkompanierna sina scener både koreografiskt och musikaliskt på 1895-väckelsen av Marius Petipa och Lev Ivanov, som första gången arrangerades för den kungliga baletten 1895 på Mariinsky-teatern i St. Petersburg.

 

St. Petersburg Festival Ballet

St. Petersburg är vaggan till den berömda ryska baletten som skapades av Marius Petipa under 1900-talet. St. Petersburg Festival Ballet skapades 2009 för att representera de bästa traditionerna, andan och elegansen i St. Petersburg-baletten.

Många av artisterna i denna ensemble rekryteras från The Vaganova School i St. Petersburg, som förkroppsligar alla element i klassisk balett. Festivalbalettens dräkter och landskap efterliknar det förflutna arvet och den kungliga prakten, medan de oförglömliga föreställningarna kombinerar strikt klassisk elegans med tjugoförsta århundradets modernitet. St. Petersburg Festival Ballet återspeglar andan och elegansen i den historiska staden som den härstammar från. Detta kombinerat med en verkligt kunglig prakt av scener och dräkter av världsberömda scen- och kostymdesigner Vyacheslav Okunev (Bolshoi-teatern, Mariinsky-teatern, La Scala)

Under de senaste tio åren har St. Petersburg Festival Ballet med stor framgång turnerat runt om på Europas största scener.

Enastående solister och dansare, underbar scenografi och kostymer i kombination med en magnifik ljusdesign och underbar Tchaikovsky-musik, det är vad St. Petersburg Festival-baletten erbjuder balettälskare över hela världen.


Arrangör: Julius Production AB

Ordinarie 695 kr

Längd: ca 2 h & 20 min, inkl paus

Paus: Ja

Numrerade platser: Ja