Soul Chain - INSTÄLLT

Tid/Plats


Balett ♥ Beats


I världskoreografen Sharon Eyals Soul Chain rör sig 20 dansare tätt ihoplänkadepå Stora scenen, som en kedja av kroppar och själar. Men det ska visa sig att individens beteende alltid har påverkan på gruppen. I höstens största dansupplevelse är ingen människa isolerad.

Tjugo dansare rör sig som en kropp. I gemensam rytm. Då och då skiljs individer från flocken, men sedan smälter de återigen samman för att bli en del av vad som tycks vara en enda stor organism. En kedja av människor, stilar, karaktärer och känslor. Ilska, passion, längtan, avsky… Varje persons inre kamp triggar igång en rad av rörelser som hela tiden driver gruppen framåt.

De senaste tio åren har den israeliska koreografen Sharon Eyal skapat en mängd hyllade verk för framstående danskompanier. Hennes verk utmärks av att skarvlöst blanda dans, pulserande beats och teknik. Det är intensivt, suggestivt och sensuellt. Egensinnigt och allmänmänskligt.

Sharon Eyal föddes i Jerusalem. Hon dansade med Batsheva Dance Company 1990–2008 och började koreografera inom ramarna för kompaniets projekt Dancers Create.

Eyal ingick i den konstnärliga ledningen för Batsheva 2003–2004 och som huskoreograf för kompaniet 2005–2012. 2013 startade Eyal kompaniet L-E-V (hjärta på hebreiska) med sin samarbetspartner sedan länge – Gai Behar. I Sverige har Eyal och Behars bland annat skapat verken Untitled Black och Autodance med Göteborgsoperans danskompani samt Bill och Half Life med Kungliga Baletten.


Introduktion kl 18.30 i Bistron inför varje föreställning

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Teaterförening och Norrlandsoperan

Ordinarie 290 kr

Scenpass 230 kr

Pensionär 180 kr

Student / 19 - 26 år 180 kr

Ungdom / 3 - 18 år 60 kr

Längd: ca 1 timme

Paus: Nej

Numrerade platser: Ja