Sofia Jannok

Tid/Plats


Under Ubmejen biejvieh / Samiska veckan 2021 ska vi äntligen få möjlighet att se Sofia Jannok på livescen igen, nu med intet mindre än hennes releasekonsert av albumet ”LAVV U”

Att musiken ska vara så fri och gränslös som möjligt är en av utgångspunkterna för Sofia Jannok. Den tanken går som en röd tråd genom hennes karriär sedan scendebuten som 12-åring.

Hon har skapat sig ett namn som en av Sveriges mest spännande artister och använder sin musikaliska plattform och sitt konstnärskap för att föra urfolkens talan.

Hon har nominerats till flera Grammisar, belönats med Ulla Billquiststipendiet, Taube-stipendiet samt Konstnärsnämndens största stipendium som sträcker sig över tio år.

Under våren 2020 släpptes ”Vacker Dálvi”, en EP innehållandes tolkningar av sånger signerade Bon Iver som gästades av Annika Norlin och Ane Brun.

I Sofia Jannoks artisteri har hennes ursprung och aktivism varit en väldigt viktig del. Men efter att ha tolkat Bon Ivers sånger om hjärtesorg har hon till viss del ändrat riktning och är redo att visa upp en ny sida av sig själv på albumet ”LAVV U” 2021. En sida där såväl styrka som sårbarhet samsas sida vid sida och där kärleken har tagit en mer framträdande roll.

OBS! 18-årsgräns


Arrangör: Umeå Teaterförening & Såhkie Umeå Sameförening

Ordinarie 320 kr

Medlem 250 kr

Studerande 250 kr

Längd: ca 1,5 timme

Åldersgräns: 18 år

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej