Sjungaregården 2020

Tid/Plats

2020-07-11 Sjungaregården, Granö 19:00 Boka
2020-07-25 Sjungaregården, Granö 19:00 Boka
2020-07-30 Sjungaregården, Granö 19:00 Boka
2020-08-01 Sjungaregården, Granö 14:00 Boka

Torsdag 25 juni 19.00 - Granös samiska historia. Välkomna till en kväll där Granös samiska historia kartläggs! Jans Heinerud från Västerbottens museum och Lena-Maria Nilsson från Umeå universitet berättar om Granös samiska historia och den samiska forskning som pågår i dagsläget

Lördag 27 juni 19.00 - Historiska kläder på catwalken – mode genom tiderna. Välkommen på modevisning av historiska kläder! Under kvällen blir vi guidade i modets olika tidsepoker och deras tidstypiska kännetecken. Vilken skådespelare har burit kläderna som vi visar? Följ med på en tidsresa genom sammet, siden, guld och brokader!

Torsdag 2 juli 19.00 - Berättarcafé - uppväxten i Granö. Välkomna till en kväll där vi pratar om uppväxten i Granö och delar med oss av våra minnen ifrån förr. Oavsett om du växte upp på 30-talet, 50-talet eller 90-talet vill vi ta del av dina berättelser och höra hur Granö utvecklats genom tiden.

Lördag 4 Juli 19.00 - Karin Alfredsson - författarbesök. Karin Alfredsson har varit verksam som journalist i drygt 40 år. Hon bokdebuterade 1979 med »Den man älskar agar man«, den första debattboken i Sverige om mäns våld mot kvinnor. 2006 fick hon Svenska Deckarakademins debutantpris för »80 grader från Varmvattnet«. Hösten 2017 släppte hon romanen »Skrik tyst så inte grannarna hör«, nominerad till Årets bok 2018. Därpå släppte hon »Vajlett och Rut«, en relationsroman om två kvinnor i Västerbottens inland under 1950-talet. Nu är hon aktuell med uppföljaren »Roger och Rebecka«. Karin är född och uppvuxen i Lycksele och nu gästar hon Sjungaregården för att berätta om sitt författarskap. 

Torsdag 9 juli 19.00 - Konsert med slaBANG. slaBANG presenterar en fartfylld underhållning fylld med mycket humor. Det svänger om låtarna, men också mellan alla de olika musikstilarna som dessa tre rutinerade gentlemän kan leverera långt ut i publiken. Oförutsägbart, med musik från den stora världen, framfört av en trio från de norrländska skogarna. slaBANG har en lång musikalisk erfarenhet och har även varit kompband till bl a Roger Pontare, Lotta Engberg, Kikki Danielsson och Henrik Åberg.

Lördag 11 juli 19.00 - Odla mat & hopp! Starta en matnyttig täppa - trädgårdsduon Mariana Mattsson och Reginald Scholz berättar om de bästa grönsakerna som passar för midnattssolsodling och som ger mest utbyte för lagom insats, så att du kan skörda färsk, god, nyttig och gratis mat. På kuppen växer även hopp och lycka...!

Lördag 25 juli 19.00 - Dansbingo! Dansbingo är en modern dansföreställning om åldrande, relationer och vardag. Vi blandar humor och allvar med bingospel! Föreställningen bottnar i en nyfikenhet om hur livet kan vara för äldre människor i Sverige. Hur ser vardagen ut? Vad har man för intressen? Vad gillar man för musik? Det här är en föreställning för dig som är intresserade av dina medmänniskor, historia och förstås dans. Under föreställningen kan publiken spela bingo! Bingospelet är integrerat i föreställningen och pris utlovas till den som får bingo. Presenteras med stöd av Dans i Västerbotten

Torsdag 30 juli 19.00 - På äventyr i världen. Följ med Beatrice Holmberg på hennes resor genom världen. Beatrice bjuder på ett bildspel med fotografier från olika platser hon har besökt och berättar om sina upplevelser. Följ med henne till bland annat Kina, Nya Zeeland, Kanada, Peru, Sydamerika, Moçambique, Panama och Svalbard!

Lördag 1 augusti 14.00  Barnteater - Bockarna Bruse. Hur gick det egentligen till när bockarna skulle ta sig över bron? Varför är trollet så argt? Vilka strategier använder vi när vi hamnar i konflikter och hur kan vi nå varandra när kommunikationen inte är på topp? Dessa frågeställningar har Anna och Monica tagit sig an och använt sig av i den klassiska folksagan »Bockarna Bruse« för att presentera i en lekfull föreställning. Varje bock har fått sin egen personlighet och sång, även trollets sång ger oss en glimt av vad hon känner. En föreställning för alla åldrar. Barn under 12 år - fri entré!


Arrangör: Sjungaregården kultur- och teaterförening

Ordinarie kr

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej

Mer Info: Sjungaregårdens hemsida