Orfeo ed Euridice

Tid/Plats


Christoph Willibald Glucks opera bygger på myten om Orfeo och Euridice. Orfeo var en musiker som sjöng och spelade så vackert att floder och djur stannade för att lyssna. Med sitt mod och med sin magiska musik bevekar Orfeo furierna så att porten till underjorden öppnas. Kärleken triumferar och Euridice får återvända till livet och till sin älskade Orfeo.

Orfeo gestaltas på scen av världssopranen Oda Hochscheid, ursprungligen från Nederländerna men idag boende i Italien. Euridice gestaltas av Umeås egen sopran Veronica Janunger. Barockkörens ledare, sopranen Esther von Schoenberg tar ton som Amore. De tre kvinnliga solisterna väver med sina fantastiska röster en skimrande musikalisk väv, ackompanjerade av en instrumentalensemble och Umeå Barockkör. Allt under dirigent Jonas Olssons ledning och efter Andreas Södermarks regi, samt med scenografi av Suitcase Opera.

Operan framförs på italienska.

Instrumentalister:
Violin I Clara Bjerhag, Violin II Kersti Wilhelmsson, Viola Ester Forsberg, Cello Bekhbat Tsagaanchuluun, Oboe Johannes Ögren, Traversflöjt Eva Lindgren, Cembalo Helena Holmlund, Harpa Pia Rosengren

Med vår uppsättning vill vi - utöver att skapa en musikaliskt tilltalande helkväll - fokusera på social och miljömässig hållbarhet, där vi understryker vikten av medvetna kulturinitiativ. Vi vill göra denna föreställning tillgänglig för en bred publik. Därför erbjuder vi biljetter i olika prisnivåer så att vår publik ska kunna betala utifrån sina ekonomiska förutsättningar.
Vi vill tacka PMU (Pingstmissionens utvecklingsarbete) som lånat ut material för scenen som byggts upp i Tegskyrkans centrum.

Innan operan börjar får publiken möjlighet att ta del av en cirka 20 min lång introduktion för att fördjupa förståelsen för operan och dess budskap. Den 70 minuter långa operan är något avskalad då bland annat vissa dansscener plockats bort. Därför finns ingen paus men efter föreställningen bjuds vår publik på ”Efterklang”, en stund för samvaro och reflektion där vi bjuder på alkoholfri dryck och lite smått och gott från lokala hållbara producenter efter konserten.

Hålltider:
19.00 Introduktion
ca 19.30 Operan Orfeo och Eurydice
ca 20.40 Efterklang med alkoholfri dryck och lite smått och gott


Arrangör: Umeå Barockkör

Ordinarie 180 kr

Små inkomster 100 kr

Lite extra 250 kr

Längd: ca 70 minuter

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej