Opera på bio - Trubaduren

Tid/Plats


Storslagen opera och balett i närbild


Hösten går i ryska färger. Met serverar Musorgskijs maffiga opera Boris Godunov, Bolsjoj bjuder på Chatjaturjans episka balett Spartacus och som kronan på verket presenterar Kungliga Operan Tjajkovskijs Svansjön i full prakt. Dessutom Verdis Trubaduren och en nyskriven opera av jazzmusikern Terence Blanchard.

Anna Netrebko spelar Leonora, den plågade hjältinnan i Verdis turbulenta tragedi om två bröder som skilts åt som spädbarn och som ovetande om varandras bakgrund blir förälskade i samma kvinna. Il Trovatore tillhör pärlorna i den romantiska operarepertoaren. Med kriget som fond ser vi fyra karaktärer fångade i en härva av familjeband, politik och kärlek. Musiken är lika melodisk som den är energisk, med en rad kända melodier. 

Inspelad version av livesändningen från Metropolitan Opera oktober 2015.

Föreställningen sjungs på italienska och textas på svenska. Föreställningsbiljetten inkluderar kaffe med kaka. Fri garderob. Onumrerade platser.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Folkets Hus, Norrlandsoperans vänner och Umeå Teaterförening

Ordinarie 275 kr

Scenpass 235 kr

Norrlandsoperans vänner 235 kr

Student 190 kr

Längd: ca 2h, 25 min

Paus: Ja

Numrerade platser: Nej