Opera (live) på bio - Fire Shut Up in My Bones

Tid/Plats

2021-10-23 Miklagård, Umeå Folkets Hus 19:00 Boka

Storslagen opera och balett i närbild


Hösten går i ryska färger. Met serverar Musorgskijs maffiga opera Boris Godunov, Bolsjoj bjuder på Chatjaturjans episka balett Spartacus och som kronan på verket presenterar Kungliga Operan Tjajkovskijs Svansjön i full prakt. Dessutom Verdis Trubaduren och en nyskriven opera av jazzmusikern Terence Blanchard.

Fire Shut Up in My Bones är den första operan någonsin på Met av en svart kompositör! Det hyllade verket har skapats av Grammy Award–vinnande jazzmusikern och kompositören Terence Blanchard. I operan, som bygger på Charles M Blows memoarer med samma namn, får vi följa Charles under uppväxten i Louisiana och hans resa för att övervinna trauman och svårigheter. James Robinson och Camille A Brown, som gjorde succé med Mets populära uppsättning av Porgy and Bess, regisserar. Librettot är skrivet av filmskaparen Kasi Lemmons.

Textas till svenska. Föreställningsbiljetten inkluderar kaffe med kaka. Fri garderob. Onumrerade platser.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Folkets Hus, Norrlandsoperans vänner och Umeå Teaterförening

Ordinarie 275 kr

Scenpass 235 kr

Norrlandsoperans vänner 235 kr

Student 190 kr

Längd: ca 2h, 40 min

Paus: Ja

Numrerade platser: Nej