OK ROBOT

Tid/Plats


I Profilteaterns senaste barnföreställning OK Robot får vi möta maskinerna och deras skapare och härskare – människan. Eller är det tvärtom? För maskinerna verkar inte alls vilja göra det de är programmerade för.

Välkommen till laddstationen Tigris. Här kan du ladda upp dina mobila enheter och även dig själv. Men stationen beter sig konstigt. En robot har fått i uppdrag att leta reda på Tigris som verkar befinna sig på fel plats. Hur kan det ha gått till? Samtidigt stressar en människa runt, helt beroende av den smarta tekniken, på jakt efter laddning för att få ihop sitt livspussel. Ett pussel som röstassistenten Iris inte direkt underlättar. När de alla möts vid den undangömda stationen börjar en resa full av buggar, knasiga missförstånd, känsloutbrott, logiska luckor och filosofiska bryderier. Men är inte maskinernas syfte att göra livet lättare för människan? Och varför är människan så tvetydig och skeptisk inför robotarna? Gamla konflikter kommer till ytan, ny vänskap och nya lärdomar står för dörren.

OK Robot är en filosofisk och humoristisk resa in i en nutida och framtida tillvaro där tekniken tar allt större plats. Föreställningen är en retrofuturistisk, teknikoptimistisk och skojdystopisk sci-fi-komedi om buggar mellan människa-maskin, maskin-maskin och kanske även människa-människa. Ett mischmasch av nykomponerad svängig musik, fantasifulla kostymer och röriga robotar.

Manus Jan Karlsson
Regi Tobias Morin
Medverkande: Jessie Lewis Skoglund & Daniel Rudstedt

Foto: Magnus Åström


Arrangör: Profilteatern

Ordinarie 120 kr

Scenpass 100 kr

Barn/Ungdom 60 kr

Längd: 40 minuter

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej