Nätet

Tid/Plats


Nätet håller på att bli en långkörare till rysare hos Profilteatern. Föreställningen en spännande och alldeles lagom ryslig upplevelse för barn från 10 år!

Agnes är en stjärnförfattare vars debutbok blev en stor försäljningsframgång. Nu ska hon försöka sig på den svåra konsten att följa upp succén. Felix är en illustratör och konstnär som har fått i uppdrag att illustrera Agnes nya bok – en rysare för ungdomar. Agnes och Felix har aldrig tidigare träffats, dessutom har Agnes drabbats av skrivkramp och hennes deadline närmar sig. När Agnes nämner att det i hennes släkt finns en stuga som ingen vill ha väcker det Felix nyfikenhet. Vore inte det den perfekta miljön för att skriva en spännande bok? Agnes går motvilligt med på att åka dit. Hon har inte varit i stugan sen i tonåren och hennes minnen därifrån är minst sagt skrämmande. Nu sitter de ändå tillsammans i en bil på en gropig grusväg på väg mot den ensligt belägna stugan. Vad de inte vet är att de är på väg mot ett äventyr och en historia de inte hade kunnat drömma om!

Profilteatern har i snart 20 år arbetat med temat skräck, men hittills uteslutande för en vuxen publik med 15-årsgräns. Den här gången har vi skapat en upplevelse för barn från 10 år och uppåt. Scenografen Ulla Karlsson skapar som alltid ett spännande rum för berättelsen och musiken komponeras av Jonas Holmberg som tidigare bland annat skrivit musiken till våra våra spöksuccéer En kvinna i svart och Tillbaka innan midnatt. Nätet är en ryslig pulshöjare för barn om hur en berättelse kan skriva sig själv.


Manus och regi: Jan Karlsson
Scenografi och kostym: Ulla Karlsson
Musik: Jonas Holmberg
Ljusdesign: Martin Ogland
Medverkande: Tobias Morin & Moa Niklasson

Foto: Andreas Nilsson


Arrangör: Profilteatern

Ordinarie 140 kr

Scenpass 100 kr

Barn/Ungdom 80 kr

Längd: 50 minuter

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej