Mattias Alkberg

Tid/Plats

2020-10-02 Idun, Umeå Folkets Hus 20:00 Boka

Mattias Alkberg på höstturné med ny, omöjlig, musik

Umeå Kulturförening Humlan välkomnar stolt Mattias Alkberg åter till Umeå! Med ny ospelbar soloskiva intar han Idunteatern för en efterlängtad återkomst!

Den 13 mars släpps "Första språket" som är första låten från och första låten på "Bodensia", Mattias Alkbergs första soloskiva på tre år. Åren mellan då och nu har han turnerat, satt upp föreställningar och släppt album med Södra Sverige. Till hösten väntar en turné i hela Sverige.

"Första språket" är en låt som föreställer sig hur allt är i sin linda. Orden, men även ljuden och melodierna, är nya och outforskade. Man kan sätta ihop allt som man vill. Lite som anarki, ordningen som borde kunna uppstå efter kaos. Eller till och med innan kaos. Innan allt och alla vaknar och börjar lägga sig i. Ensam i världen. Drömmen om att vara ensam i världen. Önskedrömmen.

Jonas Teglund har producerat. På Alkbergs skivor Nerverna och Anarkist spelade Jonas gitarr. Han har arbetat nära och väl med t ex I.B. Sundström, Hurula och Maria Eriksson.

Albumet "Bodensia" släpps 24 april.

- Vi ville göra en skiva som skulle vara omöjlig att spela live. Trehänt piano, sång som spänner över fler oktaver än vad åtminstone dessa dödliga klarar. Men det är klart det ska turneras. Det är en del av mig numera, säger Mattias Alkberg.


Arrangör: Kulturföreningen Humlan

Ordinarie 320 kr

Medlem Humlan 250 kr

Paus: Nej

Numrerade platser: Ja