Maria Kulle: Jag är också en främling här

Tid/Plats


I denna föreställning i kabaréform guidar Maria Kulle publiken genom Kurt Weills musikaliska värld. Med nya arrangemang av tonsättarens mest hyllade låtar får vi ta del av snåriga livsöden, drömmar och förhoppningar.

Det är mellankrigstid och kulturen blomstrar i Weimarrepublikens gyllene era. En ung kvinna längtar efter en plats i den konstnärliga världen, men vägen från livet i arbetarklassen är svår. När hon väl lyckas får hon stå i skuggan av de stora männen. Hur orkar man fortsätta att driva sitt konstnärskap, att höja sin röst? Med skådespelerskan Maria Kulle som ciceron leds publiken genom kompositören Kurt Weills många berättelser och musikaliska stycken. Texterna som Weill tonsatte har ofta ett kvinnligt perspektiv och i denna musikteater-föreställning guidas vi genom trassliga levnadsöden, framgångar och misslyckanden.

I Jag är också en främling här får vi höra Kurt Weills odödliga melodier i nutida arrangemang av Trio Mirsidrü (Fredrik Lindborg, Daniel Tilling och Emeli Jeremias). Weill var en av Weimartidens ledande avantgardister men tvingades fly efter nazisternas maktövertagande 1933. Han bosatte sig i New York och under sin karriär skrev han framgångsrikt för både operaoch musikalscenen. Trio Mirsidrüs Fredrik Lindborg är en av landets mest anlitade saxofonister och välbekant från filmen Monica Z. Daniel Tilling, piano, har spelat med storheter som Rigmor Gustafsson, Fredrik Kronkvist, Amanda Sedgwick och Svante Thuresson. Emeli Jeremias är cellist och sångerska och verkar på många av landets teaterscener. Maria Kulle är en av Sveriges mest etablerade skådespelare. Hon tog emot en guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll för Fyra nyanser av brunt 2011 och har setts i SVT-produktioner som Bron, Fröken Frimans krig och mycket mer.
---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Teaterförening och ABF

Ordinarie 190 kr

Scenpass 150 kr

Student 170 kr

Ungdom 95 kr

Längd: ca 1 timme 30 min inklusive paus

Paus: Ja

Numrerade platser: Ja