Lunch- / middagsteater - Skuggteatern: Kallras

Tid/Plats

2021-01-11 Studion, Umeå Folktes Hus 12:00 Boka
2021-01-11 Studion, Umeå Folktes Hus 18:00 Boka
2021-01-12 Studion, Umeå Folktes Hus 12:00 Boka

Teater på maten, tack!


Mys och rys i höstens lunch- och middagsteaterprogram. Getmannen och Judy Garland. Vardagslyx i början av veckan med berättarteater och de vackraste sångerna som finns om drömmar och kärlek. Varsågoda, låt er väl smaka.

På internet skrämmer en ny typ av folksägner livet ur den yngre generationen. Dessa så kallade Creepypastas inspirerade Skuggteaterns berättare Love Ersare att leta efter samtida skräckhistorier i länet som skulle kunna utgöra underlag för en berättarföreställning. Han fann ett hemsökt berg utanför Hällnäs i Västerbotten som har skrämmande likheter med ett av internets mest fruktade väsen; Getmannen. Trots varningar från lokalinvånare bestämde han sig för att åka dit och övernatta, vad han upplevde där blev starten till en besatthet…

Västerbottens-Kuriren recension av Kallras hade titeln "Besatthet, komik och kalla kårar" och beskrev upplevelsen så här:

"Love Ersare är konstant underhållande när han tar publiken med till Hällnäs hemsökta berg, (…) Särskilt när han – vilket är spökgenrens kärna – får ge uttryck för olika grader av besatthet. De är små komiska mästerstycken."

Teater + varmrätt, sallad, bröd, kaffe, chokladbit!

Föreställningar
7, 8 december kl 12.00, lunchservering kl 11.20 
7 december kl 18.00, middagsservering kl 17.20 (Baren är öppen)
Dörrarna öppnas 1 timme före show.

På grund av Covid-19 kör vi nu med onumrerade platser. Endast två biljetter per köp och föreställning. Ange om specialkost önskas. Hörhjälpmedel finns.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Västerbottensteatern, Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus och ABF

Ordinarie 250 kr

Scenpass 230 kr

Längd: ca 1 timme

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej