Lunch- / middagsteater - Anna Bromée: Drömmen om regnbågen

Tid/Plats

2020-11-09 Studion, Umeå Folkets Hus 12:00 Boka
2020-11-09 Studion, Umeå Folkets Hus 18:00 Boka
2020-11-10 Studion, Umeå Folkets Hus 12:00 Boka

Teater på maten, tack


Mys och rys i höstens lunch- och middagsteaterprogram. Getmannen och Judy Garland. Vardagslyx i början av veckan med berättarteater och de vackraste sångerna som finns om drömmar och kärlek. Varsågoda, låt er väl smaka.

I musikteatern Drömmen om regnbågen berättas historien om Judy Garlands liv – och hennes konserter i Sverige och Danmark, som kom att bli hennes livs allra sista i mars 1969. Anna Bromée bjuder med hjälp av Judy Garlands sånger och särpräglade humor och svärta på en fascinerande föreställning om en artist, karriärkvinna och kärleksfull mamma – och en gayikon som stod upp för sina HBTQ-fans; – Jag sjunger för människor. Och jag har den allra största respekt för min publik.

Natten efter det att Judy begravdes i New York, fick gästerna på en av stadens gaybarer nog av polisens trakasserier och gjorde våldsamt motstånd. Händelsen Stonewall-upproret räknas som start-skottet till Priderörelsen. Hösten 2019, femtio år efter Judy Garlands bortgång, hade filmen Judy biopremiär för vilken Renée Zellweger tilldelades en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll.

Teater + varmrätt, sallad, bröd, kaffe, chokladbit!

Föreställningar
9, 10 november kl 12.00, lunchservering kl 11.20 
9 november kl 18.00, middagsservering kl 17.20 (Baren är öppen)
Dörrarna öppnas 1 timme före show.

På grund av Covid-19 kör vi nu med onumrerade platser. Endast två biljetter per köp och föreställning. Ange om specialkost önskas. Hörhjälpmedel finns.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Västerbottensteatern, Umeå Teaterförening, Umeå Folkets Hus och ABF

Ordinarie 250 kr

Scenpass 230 kr

Längd: ca 1 timme

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej