Kurage

Tid/Plats

2020-03-22 Studion, Umeå Folkets Hus 16:00 Boka

En läkare, en sjukhuspräst, en begravningsentreprenör och en överlevare. Det här är historien om åren då aidsepidemin satte skräck i Sverige – och om de som agerade när andra fördömde.

En infektionsläkare hittar ett dödligt virus. En präst viger sitt liv åt de smittade. En begravningsentreprenör är den ende att begrava offren. Och en alldeles vanlig kille, mitt i livet, blir smittad av HIV.

Kurage är berättelsen om fyra personer som på olika sätt visade mod och medmänsklighet under den svenska aidsepidemin. Om att ovillkorligt ställa upp för andra och att ha civilkurage när ingen annan har det. En historia om solidaritet och hopp, baserad på verkliga levnadsöden och händelser. Med nyskriven musik, och nära sittning mellan publik och skådespelare, förvandlas scenrummet till en kapsel som tar oss tillbaka till åttiotalet för att därefter landa i vår samtid. Vem står upp för människovärdet idag? Hur synliggör vi civilkurage i dagens samhälle? Vem är hjälten i mitt liv?

Bakom produktionen står teamet som tidigare gjort succé på Riksteaterscenerna med bland annat Landet inuti och No tears for queers. Pjäsen samproduceras av Teater Västernorrland, Folkteatern Gävleborg och Riksteatern.
---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Teaterförening

Ordinarie 190 kr

Scenpass 150 kr

Student 170 kr

Ungdom 95 kr

Längd: ca 2 timmar inkl paus

Paus: Ja

Numrerade platser: Nej