Vaccinpass

Tid/Plats


Myndigheterna kommer from 1 december att införa krav på vaccinpass för alla som vill delta i offentliga tillställningar eller sammankomster inomhus med mer än 100 personer.

Vad betyder det för mig?

Om du är vaccinerad med 2 doser (varav den sista dosen togs för minst två veckor sedan) och har laddat ner ditt vaccinpass från eHälsomyndighetens hemsida: www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis/ så har du gjort allt du behöver. Vaccinpasset visar du sedan upp tillsammans med legitimation i entrén vid ett arrangemang eller enligt anvisningar från arrangören. Kravet på vaccinpass gäller från 18 år. När du laddat ner vaccinpasset är giltigt i 180 dagar från det datumet du hämtar det.

Hur kan jag hjälpa till?

Se till att ha ditt vaccinpass, id-handling och din biljett tillgänglig när du anländer till anläggningen. Kontrollen av vaccinpasset kommer att ta lite tid i anspråk så kom gärna lite tidigare och ha tålamod, vi gör alla vad vi kan för att detta inte skall påverka er upplevelse.

Gäller det alla typer av arrangemang?

I dagsläget gäller kravet på vaccinpass endast allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 deltagare. Det innebär att man inte räknar in konferenser och företagsevent som betraktas som slutna sällskap i lagens mening. Arrangören kan naturligtvis själv kräva vaccinpass till sitt arrangemang. Är du tveksam över vad som gäller så kontakta arrangören för evenemanget, är du arrangör och har funderingar om ditt arrangemang faller inom ramen för kravet om vaccinpass så kontakta e-hälsomyndigheten. I slutändan är det arrangörens ansvar att göra rätt, vi kan bara hjälpa till med att underlätta kontrollen.

Övriga rekommendationer

I övrigt gäller de vanliga rekommendationerna att hjälpa till med att hålla avstånd, god handhygien, stanna hemma och testa sig om man har förkylningssymtom.

 


Arrangör: Biljettcentrum

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej