House of Metal 2022

Tid/Plats


ÅLDERGRÄNS

House of Metal har en 18-års åldersgräns. Det vill säga att du skall vara 18 år fyllda för att få tillträde till festivalen.
Under 18 år får endast tillträde i målsmans* sällskap. 
*Målsman = vuxen (minst 25 år), nykter och beredd att ansvara för ungdomen.
Under 13 år får tyvärr inte tillträde pga. regler runt ljudnivåer.
Glöm inte att ta med legitimation.

Ledsagare behöver ingen egen biljett men ett ledsagarbevis.

 

Moloken (Umeå/Sverige)
Moloken är ett metalband från norra Sverige och bildades i Umeå hö sten 2007 med avsikten att skapa progressiv musik med grundstommen i metallen. Inspirerad av 90-talets dö ds, Doom- och Black Metal scen tillsammans med 70-talets progressiva rock, har de på kort tid lyckats skapa ett unikt sound och sitt egna musikaliska tillvägagångssätt. Spelningen under årets House of Metal blir även en av de första med publik för bandets senaste giv ”Unveilance of Dark Matter” (2020) som släpptes mitt under pandemin.

Web: http://www.moloken.net/ 
Facebook: http://www.facebook.com/molokenofficial
Video: https://youtu.be/af_wt0ZVP5g

 

Feral (Skellefteå/Sverige)
Feral, med rötterna i Norsjö drog igång 2003 och har sedan dess förfinat sin HM-2 Death Metal till världsklass. Bandet var bokade för 2020-års festival men var tyvärr tvungna att ställa in med kort varsel, så självklart ska de få en ny chans. Med tre fullängdare i bagaget, senaste i form av ”Flesh for Funerals Eternal” (2018), är det äntligen dags för detta norrländska band att återvända till en scen på festivalen som de senast besökte 2008.

Web: http://www.feral.se/ 
Facebook: https://www.facebook.com/feralswe 
Video: https://youtu.be/KgWQXcNkFm4 

 

Horndal (Stockholm/Sverige)
Horndal är ett relativt nytt men redan starkt namn i metalscenen. Bandets andra fullängdare "Lake Drinker" släpptes 2021 på inga mindre än Prosthetic Records (1349, Testament, Skeletonwitch, Venom Prison och väldigt många fler stora akter). Genremässigt är Horndal en ganska blandad påse av sludge, hardcore och heavy metal, men även progressiva inslag. 

Web: https://smarturl.it/Horndal 
Facebook: https://www.facebook.com/horndalmusic 
Video: https://youtu.be/WbJJzuR7AYw 

 

Warfect (Göteborg/Sverige) 
Göteborgska Warfect är en av de mest övertygande men ändå underskattade banden inom den svenska Thrashmetal-scenen. En riktig power-trio som släppte sitt fjärde fullängdsalbum, ”Spectre of Devastation” i slutet av 2020 via klassiska Napalm Records. Ett band som bör falla alla Thrash Metal fans på läppen. 

Web: https://www.warfect.net/  
Facebook:
 https://www.facebook.com/Warfect 
Video: https://youtu.be/XEEayGGOULY 

 

Thyrfing (Stockholm/Sverige)
Thyrfing kan med lätthet räknas in som ett av de äldre (om inte äldsta?!) viking/black metalbanden från Sverige. Bandet har sedan 2007 frontats av den före detta Naglfar-sångaren, tillika Umeå-sonen, Jens Rydén och de gjorde ett fantastiskt gig under 2014-års House of Metal. Med färska fullängdaren ”Vanagandr” (2021) är det åter dags för bandet segla upp till Studion-scenen på Umeå Folkets Hus.

Web: https://www.thyrfing.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/thyrfingofficial 
Video: https://youtu.be/P7_VKdXPeUM 

Eleine (Landskrona/Sverige)
Det symfoniska metalbandet Eleine besökte Umeå 2017 senast och då som support till inga mindre än legendariska W.A.S.P. Bandet kommer under 2022 att åka ut på en Europa-turné tillsammans med finska Sonata Arctica, men innan dess är det bland annat dags att återinta Idun-scenen under årets House of Metal. Starkt rekommenderat för fans av band som Within Temptation och Nightwish mfl.

Web: https://www.eleine.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/eleineofficial/ 
Video: https://youtu.be/767JL3L6pO0 

 

Naglfar (Umeå/Sverige)
Naglfar är black metalveteranerna som bildades redan 1992 i Umeå och som sedan dess släppt sju fullängdare, där 2020-års "Cerecloth" är den senaste i raden. Naglfar besökte House of Metal på den mer intima Studion-scenen senast 2016, men nu är det dags igen att visa sig på den stora scenen där bandet senast spelade 2013. Detta blir bandets första spelning sen släppet av ”Cerecloth” (2020) pga. pandemin, så lite av en release-fest med andra ord.

Web: http://www.naglfar.net/ 
Facebook: http://www.facebook.com/naglfarofficial 
Video: https://youtu.be/6HwLeofAMss 

 

Dream Evil (Stockholm/Sverige)
2007 invigde Heavy/Powermetal-bandet Dream Evil första upplagan av House of Metal festivalen med låten ”The Book of Heavy Metal”, en låt som blivit lite av ett signum/anthem för detta band. På festivalens 15-upplaga har vi därför återigen bjudit in bandet, men denna gång för att avsluta årets festival på Idun-scenen.

Facebook: https://www.facebook.com/DreamEvilOfficial 
Video: https://youtu.be/l_WMHg8c_4I  

 

Tribulation (Arvika/Sverige)
Svenska Tribulation har krönt framgångar världen runt sedan släppet av deras 3dje fullängdare ”The Children of the Night” (2015). Bandet var faktiskt bokat till House of Metalfestivalen redan 2015 men fick tyvärr ställa in på kort varsel pga. krockande USA-turné tillsammans med Behemoth, Cannibal Corpse och Aeon. Nu kommer dock detta grammisvinnande-band att äntra Idun-scenen under årets festival för att bjuda på deras säregna mix av Gotisk metal färgat av både black och death metalscenen.

Web: https://www.tribulation.se/ 
Facebook: https://www.facebook.com/TribulationSweden 
Video: https://youtu.be/g9bJemWw5RQ

 

The Night Flight Orchestra (Landskrona/Sverige)
The Night Flight Orchestra är ett svenskt progressivt hårdrocksband från Landskrona grundat 2007 av Soilwork-medlemmarna Björn Strid och David Andersson. Med i gruppen finns även Sharlee D'Angelo (Arch Enemy, Spiritual Beggars, ex-King Diamond), Jonas Källsbäck (Mean Streak) och Sebastian Forslund (Kadwatha). Bandet har under sin karriär hunnit med hela sex albumsläpp mellan 2012–2021. Här snackar vi Progressiv Rock/AOR av världsklass som breddar årets festival alldeles ypperligt ur ett musikaliskt spektrum!

Facebook: https://www.facebook.com/thenightflightorchestraofficial 
Video: https://youtu.be/9QdHI0if_xk 

 

Aeon (Östersund/Sverige) 
Aeon, de svenska kungarna av teknisk döds den amerikanska vägen, återvänder till House of Metal efter 9 år. Detta med purfärska albumet ”God Ends Here”, den fjärde i raden släppt av inga mindre än klassiska Metal Blade Records. Förbered er på rent antikristligt dödsmangel där inga böner räcker till för att värja undan denna dödspluton från Östern

Facebook: https://www.facebook.com/aeon666  
Video: https://youtu.be/hRmPiYHrCs8 

 

Daemonicus (Umeå/Sverige) 
Daemonicus bildades 2006 och har sedan dess släppt ett gäng demos samt ett par EP’s och tre fullängdare. Den senaste i raden på Västerbotten-baserade bolaget Black Lion Records i augusti 2021. Den musikaliska ryggraden i Daemonicus bygger på det klassiska svenska HM-2 döds-soundet som gjorde sig känd redan på 90-talet tack vare band som Dismember och Entombed bara för att nämna några. Bandet räds dock inte för att blanda in mer melodiska inslag jämfört med många andra av dagens HM2-döds band 

Facebook: https://www.facebook.com/Daemonicus.nu 
Video: https://youtu.be/1BSjoxiqez4 

 

Scitalis (Umeå/Sverige) 
Scitalis är en nykomling på Umeås lokala black metal-scen. Bandet har varit aktivt sedan 2020 och släppte sin debut-EP ”Awakening” via Vendetta Records i mars 2021. Bandets sound är inte direkt det klassiska skandinaviska Black Metal soundet utan inspiration har hämtats både från den polska samt isländska scenen. Bandet jobbar för tillfället med att färdigställa sitt debut-album som kommer att släppas i början av 2022 

Facebook: https://www.facebook.com/Scitalis-735414650239638 
Video: https://youtu.be/FlCdryGErLM


Arrangör: House of Metal

2-dagarsbiljett 870 kr

1-dagarsbiljett 510 kr

Åldersgräns: 18 år

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej

Mer Info: www.houseofmetal.se