House of Metal 2020

Tid/Plats


House of Metal är en två dagars inomhusfestival med inriktning på metal i dess olika former. Festivalen gick av stapeln för första gången i februari 2007, i Umeå Folkets Hus.

Festivalen har en maxkapacitet på 2700 besökare per kväll och har 18-årsgräns.

HoM har tre scener och totalt uppträder varje år cirka 25 band från Sverige och övriga världen. Festivalen levandegörs av knallar som säljer allt från skivor och kläder till godis.

Ambitionen är att bli Sveriges bästa metalfestival och med tunga namn som Anthrax, Lamb of God, Behemoth, Meshuggah, Soilwork, Satyricon, Pain, Nocturnal Rites, Entombed, Opeth, Samael m.fl i sin historik har festivalen tagit stora kliv mot detta mål.

Festivalen har fått ett otroligt positivt mottagande av både media och gäster och har långväga besökare från bland annat Japan, USA, Tyskland och England. House of Metal har en bred publik i varierande åldrar.

Du kan resa till Umeå med flyg, tåg, båt eller buss. Eller bil såklart. För information om boende i Umeå, besök Visit Umeå.

Information om biljetter hittar du under fliken ”biljetter”.

Pris i dörren: 950 kr för 2 dagar & 600 kr för 1 dag

ÅLDERGRÄNS

House of Metal har en 18-års åldersgräns. Det vill säga att du skall vara 18 år fyllda för att få tillträde till festivalen.
Under 18 år får endast tillträde i målsmans* sällskap. 
*Målsman = vuxen (minst 25 år), nykter och beredd att ansvara för ungdomen.
Under 13 år får tyvärr inte tillträde pga. regler runt ljudnivåer.
Glöm inte att ta med legitimation.

Ledsagare behöver ingen egen biljett men ett ledsagarbevis.

 

Vomitory (Sverige)

Svenska death metal-legenderna Vomitory har sedan 1989 ödelagt scener över hela världen och släppt åtta framgångsrika album innan de lade ner sina yxor 2013. 2017 återförenades de dock för en show på Summerbreeze festivalen för att hedra en gammal vän. Bandet hade så pass roligt ihop igen att tanken på framtida strider tillsammans började växa som ett frö i bloddränkt jord. 2019 markerade 30-årsjubileet för Vomitory och bandet fortsätter även in på 2020 att fira, detta genom att ödelägga scener över hela planeten igen. Death Metal Supremacy!

Web - https://www.vomitory.net/
Facebook - https://www.facebook.com/vomitoryband/
Video - https://youtu.be/DRLygJjEC5g

Burning Witches (Schweiz)

Burning Witches, som grundades 2015, är inte bara en av de hetaste exporterna från Schweiz. Nej, de schweiziska damerna är en av de mest intressanta nykomlingarna inom Old School Heavy Metal under de senaste åren ... världen över! Burning Witches levererar kraftfull Heavy Metal, med influencer från Power och Speed samt traditionell Metal som lär få huvuden att gunga under årets festival.

Facebook - https://www.facebook.com/burningwitches666/
Video - https://youtu.be/Jr0hcJw8km8

Freak Kitchen (Sverige)

Freak Kitchen är ett band från Göteborg grundat av innovativa & unika gitarr-virtuosen Mattias ”IA Eklundh. Uppsättningen kompletteras av trummisen Björn Fryklund samt basisten Christer Hysén. Musikaliskt är Freak Kitchen svåra att placera i ett fack då vi snackar om en salig blandning av heavy metal & progressiv metal – allt med en touch av avantgarde och karnatisk indisk musik. Brist på låtmaterial finns inte heller då bandet släppt inte mindre än nio stycken studioalbum under karriären.

Web - https://www.freakkitchen.com/
Facebook - https://www.facebook.com/freakkitchen/
YouTube - https://youtu.be/JAiiTj9-vg4

Darkened Nocturn Slaughtercult (Tyskland)

Tradition, själ, köld, envishet: detta uttrycker karaktären och varumärket som är Darkened Nocturn Slaughtercult, ett band som har vuxit och mognat under sin 22-åriga existens till en distinkt institution av tysk Black Metal. DNS levererar främst ett klassiskt, rått ljud på traditionellt skandinaviskt vis i stil med (främst de norska) banden från tidigt och mitten av nittiotalet som Immortal, Darkthrone och Gorgoroth. Bandet är aktuella med sitt nya album ”Mardom” som släpptes april 2019 via War Anthem Records.

Web - http://www.slaughtercult.de/
Facebook - https://www.facebook.com/Slaughtercult/
Video - https://youtu.be/jsr0pwihGto

Onslaught (England) 

Att kalla Onslaught för ett smått legendariskt engelskt Thrash Metal-band är nog ingen underdrift. Onslaught hann på 80-talet med att släppa albumen “Power from Hell” (1985), “The Force” (1986) samt “In Search of Sanity” (1989) innan bandet lades ner. 2005 bestämde sig dock original-medlemmarna Sy Keller (sång) och Nige Rockett (gitarr) att väcka nytt liv i bandet. Återkomst-albumet “Killing Peace” (2007) samt efterföljande album har tagits emot väl av både gamla och nya fans samt av diverse media. Förbered er för en rejäl attack av kvalitativ thrash metal!

Web: https://www.powerfromhell.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/onslaughtuk/
Video: https://youtu.be/x4gMbHLUv_kBewitched (Sverige)

13 år har hunnit passera sedan Umeåbördiga Bewitched stod på scen senast med sin nedsvärtade form av speed/thrash/heavy metal. När bandet äntligen gav ifrån sig livstecken så var House of Metal självklart inte sena med att erbjuda bandet en plats till 2020-års festival. För den oinvigde så bildades bandet 1995 och har sedan dess släppt ifrån sig fem fullängdare samt ett par EPn och ett live-album. Bland medlemmarna hittar vi rutinerade musiker som bland annat kan återfinnas i band som Naglfar mfl.

Youtube: https://youtu.be/93WDPai7c2I

Shrapnel (England)

Efter ett decennium av förödelse i Storbritannien, som förband till band som Overkill, Sepultura, Exodus, Death Angel, Destruction, Voivod, Suicidal Tendencies och många fler, kommer Shrapnel äntligen till fastlandet i form av House of Metal. Förutom låtar från de senaste 10 åren kommer Shrapnel även att spela nytt material från det kommande 3: e albumet och höja ribban till det yttersta under årets festival. Vi ses i moshpiten!

Facebook: https://www.facebook.com/ShrapnelOfficial/ 
Video: https://youtu.be/WHiROU1PwqI

Feral (Sverige)

Feral, med rötterna i Norsjö drog igång 2003 och har sedan dess förfinat sin HM-2 Death Metal till världsklass. Med tre fullängdare i bagaget, senaste i form av ”Flesh for Funerals Eternal” (2018), är det äntligen dags för detta norrländska band att återvända till en scen på festivalen som de senast besökte 2008.

Web: http://www.feral.se/
Facebook: https://www.facebook.com/feralswe/
Video: https://youtu.be/KgWQXcNkFm4

Nervosa (Brasilien)

Brasilianska power-trion Nervosa har sedan sin debut ”Victim of Yourself” (2014) snabbt hunnit bygga sig en karriär, med inte mindre än tre album under bältet i dagsläget. Kända för sin råa aggressivitet och ”in-your-face” thrash-riff och spelningar på flertalet av världens största festivaler samt turnéer runt världen är det nu dags för bandet att äntligen besöka Sveriges nordliga breddgrader för första gången.

Web: http://www.nervosaofficial.com/
Facebook: 
https://www.facebook.com/femalethrash/
Video: 
https://youtu.be/35Rys0jGnM0 

I Am Morbid (USA)

I Am Morbid bildades av David Vincent, den legendariska frontmannen från Morbid Angel. Tillsammans med Tom Yeung (Morbid Angel), Ira Black (Dokken, Metal Church, Lizzy Borden) och Bill Hudson (Trans-Siberian Orchestra, UDO, Circle II Circle), framför bandet Vincent-era klassiker från Morbid Angel's klassiska ”Altars of Madness”, ”Blessed Are The Sick”, ”Covenant” och ”Domination” album.

Facebook:  https://www.facebook.com/IAMMORBIDBand/ 
Video:  https://youtu.be/-ELh4ZqH0ME 

Marduk (Sverige)

Marduk är ett band som knappast behöver någon större introduktion för den som någon gång blickat mot den extrema metallens värld. Bandet har sedan starten 1990 släppt otaliga album samt turnérat i ca. 70 olika länder med över 1300 konserter bakom sig. Bandet gästade House of Metal festivalen senast 2010 och nu är det äntligen dags igen – med FÖRSTA giget på kommande 30-års jubileum turné-rundan som går av stapeln 2020. Bandet kommer att riva av låtar från hela sin karriär, sånt som inte körts på länge dammas av tillsammans med material som aldrig förr spelats live.

Webhttp://www.marduk.nu 
Facebook - https://www.facebook.com/Mardukofficial/ 
Video - https://youtu.be/0yPOqlrCl1I 

Även konstnären NecrosHorns är klar för en utställning under nästa års festival. En artist som arbetar främst med trä och pyrografi, men även med ben och blod samt fotografi.

Berzerker Legion (Europa)

Berzerker Legion är en 5-mannakoalition av dödsmetallveteraner från den europeiska kontinenten, bildad 2016 av gitarristerna Tomas Elofsson (Hypocrisy) och Alwin Zuur (Asphyx). Med en vision att skapa death metal av högsta kvalitet rekryterade de en line-up av solida välkända musiker bestående av James Stewart (Vader) på trummor, Jonny Pettersson (Wombbath) på sång och Fredrik Isaksson (Dark Funeral) på bas för att komplettera legionen. Med decennier av kombinerad erfarenhet i såväl studio som liveuppträdanden är Berzerker Legion redo att skapa och sprida death metal av högsta kvalitet över hela världen. Förvänta dig en varierande death metal-stil med en blandning av spännande melodier, episka harmonier och brutala, massiva dunkande gitarr-rytmer, överväldigande trummor och mångfacetterad sång som utförs av denna internationella metal-milis från Sverige, Nederländerna, Polen och Storbritannien. Vi är Berzerker Legion

Facebook: -  https://www.facebook.com/berzerkerlegion/
Video - https://youtu.be/ynTiN4zpKkM

Carcass (UK)

UK-legenderna Carcass har utan tvekan släppt flera klassiska album under sin karriär och förändrat banan för extrem metall med varje utgåva i följd. Oavsett om det var att uppfinna gore-grind med "Reek of Putrefaction" (1988) och "Symphonies of Sickness" (1989) eller hjälpa till med att forma mallen för melodisk death metal med "Heartwork" (1993), har Carcass alltid gjort album som satt standarder och där regler brytits. 1996 lades dock bandet ner, för att återuppstå 2013 med albumet ”Surgical Steel”, 18-år efter svanesången ”Swansong” (1996). Bandet arbetar för närvarande med ett nytt album som kommer att släppas under 2020.

Facebook - https://www.facebook.com/OfficialCarcass/
Video - https://youtu.be/5KKYJD09qCk


Arrangör: House of Metal

2-dagarsbiljett Early Bird 815 kr

Längd: 17.30-02.00

Åldersgräns: 18 år

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej

Mer Info: houseofmetal.se