Hitta hem

Biljetter för evenemanget kommer släppas den 27 januari klockan 12:00


Berättarlust och lyssnarglädje på Västerbottens museum


Berättarkaféer, Berättarföreställningar och Berättarworkshops. Nya universum öppnar sig på Västerbottens museum när berättandet står i centrum. Och lyssnandet. Välkomna! Under ett antal eftermiddagar samlas vi vid den sprakande brasan i Wallmarksgården, i rundlogen, på Bio Abelli eller kanske i en utställning inne på museet. Detta är ett samarbete mellan Västerbottens museum, Berättarnät Norr och Umeå Teaterförening.

Hitta hem


Stöveltramp och dagliga visitationer. Att slåss för ett par decimeter golvyta i en överfull barack. Att hyra ut en luskam mot några smulor bröd. ”Du behöver inte berätta att du är judinna.” Orden har följt Gisela Nilsson genom livet. Vad var hennes mamma rädd för? De bodde ju i Sverige.

Skådespelaren Gisela Nilsson gestaltar sin mammas resa från Budapest till lägret Bergen Belsen och sedan vidare till Sverige. Men hon låter också publiken få ta del av sin egen inre resa. En resa för att förstå sitt judiska arv och konfrontera smärtan det inneburit att följa i sin mammas fotspår. Och att öppna dörren för att blottlägga den främlingsfientlighet som fortfarande hotar idag. Hitta hem tar oss genom lager av förtvivlan, hopplöshet och omänsklighet. Det nattsvarta blandas med en intensiv beslutskraft att överleva. Men pjäsen handlar lika mycket om styrka där Giselas berättelse kantas av både värme och humor liksom modet att våga berätta.

COVID-19 information:

För allas trygghet följer arrangören den lokala utvecklingen av Covid-19, och de åtgärder som föreskrivs av lokala myndigheter samt eventuellt ytterligare försiktighetsåtgärder kommer att vidtas. Genom att köpa biljett till detta evenemang samtycker du till att följa de hälso- och säkerhetsåtgärder som gäller vid tidpunkten för evenemanget, vilket kan inkludera, men inte begränsas till, att bära munskydd och/eller uppvisa bevis på vaccinationsstatus. Uppdatera dig regelbundet på evenemanget och arenans hemsida då restriktioner och riktlinjer kan komma att ändras.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.

 


Arrangör: Umeå Teaterförening

Ordinarie 160 kr

Scenpass 130 kr

Student 130 kr

Ungdom 80 kr

Längd: ca 2 timmar

Paus: Ja

Numrerade platser: Nej