Galopp, galopp

Tid/Plats

2024-02-03 Studion, Umeå Folkets Hus 19:00 Boka

Vis- och folksångerskan Elin Lyth sjunger Daniel Östersjös tonsättningar av Kristina Lugns dikter tillsammans med Daniel Östersjö (gitarr med mera), Emil Olin (trummor) och Johan Nyberg (bas) Konserten bygger på sångerna från albumet "Galopp Galopp – Elin Lyth sjunger Kristina Lugn", som de släppte tidigare i år. Folkmusiken i P2 meddelade i våras att årets härligaste platta redan anlänt.

Kristina Lugns texter sätter ner foten i tillvarons skevaste ögonblick och situationer ‐ helt orädd ‐ och med en briljant känsla för drastisk humor ‐ hoppar hon mellan teman som ålderssegregering, flyktingmottagande, våld i nära relationer, ångest och döden. Folkmusiktidningen Lira skrev att "Poeten Kristina Lugns drastiskt dräpande rader har blivit musik i tonsättningar av ämnesspecialisten Daniel Östersjö och sjungs träffsäkert av vissångerskan Elin Lyth som lyckas med konststycket att både låta helt som sig själv och som en helt ny inkarnation av Kristina Lugn, det där lika sköra och skeva som brådstörtat kaxiga i samma andetag." Albumet låg på Dagens Nyheters tio i topplista under tre veckor.

Av och med: Elin Lyth, Daniel Östersjö, Emil Olin, Johan Nyberg

---

Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Teaterförening, Umeå Folkmusikförening, Visum

Ordinarie 250 kr

Scenpass 200 kr

Medlem Umeå Folkmusikförening 200 kr

Medlem Visum 200 kr

Student 225 kr

Barn/Ungdom 125 kr

Längd: 1 tim & 50 min

Paus: Ja

Numrerade platser: Nej