Föddhora

Tid/Plats

2020-03-10 Vävenscenen 19:00 Boka

Martina Montelius Föddhora har gjort succé på Teater Brunnsgatan Fyra. I rollen som Terese gör Lo Kauppi en brutal gestaltning av matbudet som brutit med sitt liv som prostituerad.

Terese har just lämnat prostitution och morfin bakom sig. Eftersom Arbetsförmedlingen misslyckats med att hitta ett jobb åt henne har hon själv lyckats bli anställd som matbud, mot en lön på 39 kronor i timmen. Nu är hon på väg för att leverera en tandoorigryta – men var i helvete ligger Kampementsgatan?

Martina Montelius nyskrivna monolog dyker rätt ner i en nattsvart verklighet. Lo Kauppi spelar Terese som på jakt efter rätt Östermalmsadress delger publiken glimtar ur sitt förflutna. Med humor och brutal rättframhet berättar Terese om torskarna hon träffat, om missbruk och självskador, samtidigt som hon letar efter bitarna av sin styckmördade vän Marisol.

Rosade och omdiskuterade Föddhora spelades för utsålda hus på Teater Brunnsgatan Fyra hösten 2019. Under en gastkramande, rolig och förtvivlad enaktare ges en ny infallsvinkel på det som vanligtvis behandlas som socialporr. I Föddhora är horan en riktig människa, på scenen och i livet. Prostitutionsöverlevaren Merly Åsbogård inleder kvällen med en tio minuter lång introduktion Vem är torsken?.
---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Teaterförening

Ordinarie 190 kr

Scenpass 150 kr

Student 170 kr

Ungdom 95 kr

Längd: Ca 1 timme 10 min

Paus: Ja

Numrerade platser: Ja