Emil Jensen - Än susar skogen

Tid/Plats

2022-12-02 Idun, Umeå Folkets Hus 19:00 Boka

Emil Jensen – Än susar skogen, en ny föreställning med musik, poesi och komik om livet på jorden.

– Min nya föreställning handlar om livet på planeten, som en hyllning till den biologiska mångfalden, till alla som inte har någon röst, till alla som ännu inte fötts, för fred på och med jorden.

Miljöengagemanget har gått som en grön tråd genom Emils liv som både artist och aktivist Sommarens cykelturné följs upp med en tågturné som bjuder på en större föreställning i två akter med plats för stråkmusiker, gäster, overheadapparater och allt annat fint och storslaget som inte får plats i en cykelkorg. 

Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som genomsyrar hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd. Senast fick han Karl Gerhard- priset för sina texter, Evert Taube-priset för sitt låtskrivande och har erhållit flera miljöpriser och dessutom nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage. Han gör kåserier i ”Godmorgon, världen” i Sveriges Radio P1 där han också hörs återkommande i ”Tankar för dagen”. Emil har till dags dato släppt åtta rosade album, fyra böcker och  är sedan tidigare europamästare i Poetry Slam. Han har hyllats för sina Sommarprat och Vinterprat i radio och hans liveframträdanden har beskrivits som just sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga berättelser, lyrik och komik. I sin helt egna blandning av humor och allvar tar han mellansnacket till en ny genre. Genom åren har Emil gjort flera uppmärksammade samarbeten, bland annat i form av duetter med Klara Söderberg, Melissa Horn och Ane Brun, och föreställningar med Nour El Refai och Mikael Wiehe.

Emil Jensen har senaste åren turnerat med sina föreställningar för fullsatta hus genom hela Sverige, från Dramaten till Way Out West, från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr. Nu är det äntligen dags för en ny föreställning och ny turné: ”Än susar skogen".

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Teaterförening

Ordinarie 350 kr

Scenpass 295 kr

Student 320 kr

Ungdom 175 kr

Längd: ca 1h 50 min

Paus: Ja

Numrerade platser: Ja