Emil Jensen - Än susar skogen

Tid/Plats

2022-12-02 Idun, Umeå Folkets Hus 19:00 Boka

Efter sommarens succé med Cykelturnén är det dags för tågturné med den nya föreställningen Än susar skogen. Nu med orkester och med Vera Vinter som förband.

Emil Jensen gjorde en av sommarens mest uppmärksammade och hyllade turnéer när han gick från ord till handling och genomförde hela sin sommarturné per cykel – 400 mil och 37 spelningar runt om i Sverige. Varje meter per cykel, som en personlig och konkret manifestation för klimatet. Nu i höst blir det tåget från Malmö i söder till Umeå i norr med nya föreställningen Än susar skogen om biologisk mångfald och det snillrika livet på jorden.

– Bland alla larmrapporter behöver vi en påminnelserapport om det fantastiska liv vi har, om den planet som vi så gärna vill ha kvar, så vi inte glömmer vad det är vi kämpar för. Detta är min hyllning till alla livsformer som inte har någon röst, till alla som ännu inte fötts, säger Emil själv om föreställningen.

Emil har rosats för sina Sommarprat och Vinterprat i radio och hans liveframträdanden har beskrivits som just sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga berättelser, lyrik och komik.

Det blir helaftonsföreställning i två akter om träden, haven, floderna, svamparna och människodjuret. – Min förhoppning är att gjuta lite mod, tröst och handlingskraft i en mörk tid. När pandemier, krig och klimatkriser avlöser varandra är det viktigare än någonsin att våga tänka långsiktigt och agera nu. Miljöengagemanget har gått som en grön tråd genom Emils liv som både artist och aktivist.

 

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Teaterförening

Ordinarie 350 kr

Scenpass 295 kr

Student 320 kr

Ungdom 175 kr

Längd: 2 tim & 15 min inkl paus

Paus: Ja

Numrerade platser: Ja