Deportees

Tid/Plats

2023-12-01 Idun, Umeå Folkets Hus 20:00 Boka

Deportees på höstturné 2023 – släpper albumet ”People Are A Foreign Country”

Nu släpper Umeå-bandet Deportees sitt sjunde album ”People Are A Foreign Country”. Med det i ryggen presenterar man nu en omfattande höstturné i Sverige i höst. Dessutom finns ett fåtal chanser att se bandet live redan i sommar, med start på Lollapalooza Stockholm.

Deportees – höstturné 2023

1 nov – Jönköping, Jönköpings Teater

2 nov – Örebro, Örebro Konserthus (Efterslag)

3 nov – Malmö, Babel

4 nov – Kalmar, Söderport

9 nov – Uppsala, Katalin

10 nov – Linköping, Skylten

11 nov – Helsingborg, The Tivoli

24 nov – Göteborg, Pustervik

1 dec – Umeå, Idun

2 dec – Luleå, Kulturens Hus

3 dec – Östersund, Storsjöteatern

7 dec – Sundsvall, Sundsvalls teater

15 dec – Gävle, Gävle Konserthus (Foajén)

16 dec – Falun, Magasinet

Biljetterna till höstturnén finns ute från och med måndag 19e juni kl 10.00. Lyssna på ”People Are A Foreign Country” här.

Deportees är ett band i ordets allra bästa bemärkelse. Beväpnade med en ordlös, nästan telepatisk kommunikation och en typ av gemenskap som erbjuder ett skydd mot världen har de flerfaldigt Grammis-vinnande vännerna från Umeå oförtröttligt jagat drömmen om det fullständigt förverkligade albumet i snart 20 år. Ibland har de kommit nära, ibland lite längre ifrån, men frågan är om de någonsin varit närmre än på sitt efterlängtade sjunde album ”People Are A Foreign Country”. Denna gång har gruppen återvänt till rummet. Till samspelet och till den alldeles särskilda dynamik som uppstår när de spelar musik live tillsammans.

”People Are A Foreign Country” är den första Deportees-skivan som är producerad av bandmedlemmarna själva. Inspelad i vännen Daniel Berglunds studio Sandås Silence i Umeå och i studion Isby Recording är det ett album som kränger av liv. Och, som alltid med Deportees, fyllt med empati och tröst. Deportees gjorde entré på den svenska musikscenen 2003. Umeå-bandet består av Peder Stenberg (sång), Anders Stenberg (gitarr) och Thomas Hedlund (trummor). Bandet har vunnit två Grammis i kategorin Årets rock för sina album ”Islands & Shores” och ”The Big Sleep” samt två P3 Guld-priser – Årets pop för albumet ”Under The Pavement – The Beach” och Årets grupp för ”Islands & Shores”.

Med en av landets mest storslagna och känslostarka låtkataloger i ryggen presenterar man nu en stor Sverige-turné hösten 2023.


Arrangör: Umeå Kulturförening Humlan

Ordinarie 450 kr

Medlem Humlan 350 kr

Längd: 60-120 minuter

Paus: Nej

Numrerade platser: Ja