Den andre

Den andre

Tid: fre 27 september 2024 19:00
Plats: Profilteatern

Relaterade evenemang

Inga relaterade evenemang

Om evenemanget

Äntligen kommer Den Andre, en fristående uppföljare till Nätet. Författaren Agnes och illustratören Felix får ännu ett spännande mysterium att lösa i Profilteaterns nya rysare från 10 år.

Felix är nyinflyttad i en lägenhet som ligger i ett gammalt hus inträngt bland stora moderna byggnader, äntligen har Felix hittat precis det boende han drömt om. Centralt och med en skön äldre atmosfär. Men trots att han bott i lägenheten i flera veckor så har han förvånansvärt svårt att komma i ordning. Flyttkartongerna står ouppackade, köket är en enda röra och Felix sover fortfarande på en soffa i vardagsrummet. Varför är han så trött och oföretagsam? Inte nog med detta, han har också problem med grannarna som klagar på honom om än det ena än det andra. Tur att hyresvärden Melvyn är så snäll och hjälpsam.

Agnes är på väg hem från Italien där hon skrivit på sin nya roman. Hon behöver någonstans att sova och ringer Felix. Naturligtvis är hon välkommen, äntligen händer det nåt! Kanske bara inte just det Felix har förväntat sig. Agnes ankomst sätter igång en serie av händelser som är både nervkittlande härliga och ruskigt läskiga på samma gång. Vad är det egentligen som pågår, inte bara i lägenheten utan i hela huset? Sanningen har bara väntat på att få komma upp till ytan.

Den andre är Profilteaterns rysare nummer två i ordningen för mellanstadiet. Det kändes givet att följa upp den populära Nätet som hade premiär 2021. Det kändes också givet att arbeta med samma konstnärliga team vilket ledde till den succé det blev. Nu återstår bara att vänta in publikens skratt och skrik! Vi längtar!

Grafisk design: Magnus Åström
Manus och regi: Jan Karlsson
Scenografi, kostym- och mask design: Jonas Holmberg
Konstruktion, bygge och attribut: Jacob Pettersson och Niklas Rudolfsson
Ljusdesign: Daniel Rudstedt
Medverkande: Tobias Morin, Daniel Rudstedt och Jessie Lewis Skoglund

Längd: ca 50 minuter
Arrangör: Profilteatern

Fler evenemang