Dans (live) på bio - Faraos dotter

Tid/Plats

2022-05-01 Idun/Miklagård, Umeå Folkets Hus 17:00 Boka

Balettmästerverket Faraos dotter plockades bort från Bolsjojs repertoar i över 100 år. År 2000 återupplivades den framgångsrikt av koreografen Pierre Lacotte och Bolsjojteatern. Nu har du chans att se den på bio i Umeå, med premiär 1 maj.

Redan från premiären 1862 blev Faraos dotter en publikfavorit, men under sovjettiden ansågs den vara ideologiskt omogen, och togs bort från repertoaren. År 2000 fick Pierre Lacotte i uppdrag av Bolsjojteatern att återuppliva Marius Petipas mäktiga egyptiska verk, och han lyckades framgångsrikt ge nytt liv till detta bortglömda mästerverk.

Den unge engelsmannen Lord Wilson reser genom Egypten med sin tjänare, John Bull. Vid foten av en pyramid möter de en karavan med arabiska köpmän, som vänligt bjuder in dem till sitt tält. Plötsligt bryter en kraftig storm ut.

Resenärer och köpmän tvingas ta skydd i den närmaste pyramiden. Vaktmästaren ber sina objudna gäster att vara tysta, eftersom Aspicia, dotter till en av Egyptens mest mäktigaste faraoner, ligger i en grav i närheten. Köpmännen slår sig ner i ett hörn och tänder sina opiumpipor. Lord Wilson somnar och förflyttas till det antika Egypten.

Föreställningsbiljetten inkluderar kaffe med kaka. Fri garderob.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Folkets Hus, Norrlandsoperans vänner och Umeå Teaterförening

Ordinarie 275 kr

Scenpass 240 kr

Norrlandsoperans vänner 240 kr

Student 190 kr

Längd: ca 2h, 50 min

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej