Andra person singular

Tid/Plats

2023-04-30 Kulturhuset Klossen 13:00 Boka
2023-04-30 Kulturhuset Klossen 15:30 Boka
2023-06-15 Kulturhuset Klossen 18:30 Boka
2023-06-16 Kulturhuset Klossen 18:30 Boka

Nyskapande teater antar tv-spelets former


“Andra person singular” är en föreställning skräddarsydd för barn (och vuxna) som älskar rollspel och tv-spel. I skapandet av föreställningen har Skuggteatern samarbetat med spelutvecklare, rollspelsskapare, spelande barn och Humlab vid Umeå universitet för att ingjuta spelandets form i scenkonsten.

”Du står utanför ditt klassrum. Till vänster ser du den igenbommade ytterdörren och trappen ned i den mörka källaren, till höger ser du parallellklassen som somnat i en hög i korridoren. Du är den enda på skolan som fortfarande är vaken, allt hänger på dig, vad gör du?”

I Andra person singular förvandlas publiken till ett kollektivt DU som färdas genom berättelsen genom att göra val. Istället för att spela teater för dig är föreställningen ett spel som du spelar, skådespelaren är en spelledare som guidar dig genom ett äventyr som ingen av er vet hur det ska sluta.

Efter föreställningen kan ni sedan spela den digitala versionen av föreställningen och utforska alla möjliga vägval online.

Föreställningen rekommenderas från 10 år.


---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 160 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Skuggteatern, Umeå Teaterförening, Studiefrämjandet Umeå, Gamingfamiljen

Vuxen 100 kr

Scenpass 85 kr

Barn 50 kr

Längd: ca 1 timme

Åldersgräns: Rekommenderas från 10 år år

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej