Älskade Public service

Tid/Plats


I sitt första gemensamma scenframträdande diskuterar, dissekerar och debatterar de två före detta Public service-medarbetarna Aron Flam och Jens Ganman den alltmer brinnande frågan om den statliga mediaapparatens existensberättigande i det nya medielandskapet. Går det att föra en fri, öppen och rättvis debatt i Sverige när staten via SVT, SR, presstöd och partistöd med ena handen sanktionerar och lyfter fram utvalda röster och med andra handen kväser de som inte följer den utstakade värdegrundsvägen?

Med sina respektive erfarenheter som utgångspunkt ger Flam och Ganman sin syn på den åsiktsinskränkning och likriktning som kännetecknar dagens Public service. Från scen bjuds publiken på en redogörelse för hur statsmedia, historiskt och i nutid, kväser det fria samtalet och leder oss ner i den avsmalnande åsiktskorridor som kantad av goda föresatser om objektivitet och samhällsnytta är vägen till ett åsiktsmonopol ovärdigt en västerländsk demokrati.

Om Aron Flam: Aron Flam är komiker, författare och samhällsdebattör som sedan länge gjort sig omöjlig på Public service efter att ha medverkat i produktioner som Morgonpasset, Elfte timmen och Folkets Främsta Företrädare. Han driver sen flera år den uppskattade och omtalade podden Dekonstruktiv kritik och har skrivit den uppmärksammade boken Det här är en svensk tiger.

Om Jens Ganman: Jens Ganman är musiker, aktivist och författare till åtskilliga böcker varav den senaste i raden - Älskade Public service utkommen 2022 är skriven i samarbete med Aron Flam. Han började frilansa för Public Service 1989 och har sen dess medverkat i produktioner som Vox, Signal, Festivalsommar och Svenska Nyheter för att nämna några.


Arrangör: Samiztad Live

Ordinarie 350 kr

Längd: 100 minuter, inkl paus

Åldersgräns: 13 år

Paus: Ja

Numrerade platser: Nej