Ziggy och Isprinsessan

Tid/Plats


Profilteaterns senaste ungdomsföreställning är en balansgång med skridskoskydden på genom 80-talets populärkultur. Kladdig kajal, hårdsprejade kalufser och en svartrockande James Bond on ice - allt genom tioåriga Ziggys ögon.

Tioåriga Ziggy bor tillsammans med mamma, pappa och sin storasyster Lula. Farsan röker och samlar kastanjer, mamman reser i jobbet mest hela tiden. Storasyster Lula tränar, pluggar och stör sig på Ziggy som lyssnar på the Cure och kollar på James Bond-filmer. En dag ramlar filmkaraktären Isprinsessan ut ur teven och in i Ziggys rum och liv. De blir vänner och tillsammans försöker de lista ut hur de ska få ordning på familjen. Men varför är Isprinsessan så förbluffande lik farsan?

Vad kan 80-talets populärkultur säga om en ganska typisk och bökig familj av idag? I Profilteaterns Ziggy och Isprinsessan finns den vardagliga svärtan såväl som den totala utlevelsen till The Cure och James Bond. Med rök, videoprojektioner, musik, humor och fantasi bjuds vi på en livsbejakande berättelse. Pjäsen är nyskriven av dramatikern Linda Wincent och riktar sig till barn från 11 år. Urpremiär 8 mars på Profilteatern.

Manus: Linda Wincent
Regi: Elin Skärstrand
Scenografi och kostym: Ulla Karlsson
Musik och ljuddesign: Foad Arbabi
Ljusdesign: Daniel Rudstedt
Attribut och rekvisita: Jacob Petersson
Teknik och konstruktion: Martin Ogland
Medverkande: Tobias Morin, Lisa Nilsson och Sara Ribbenstedt


Arrangör: Profilteatern

Ordinarie 150 kr

Barn/Ungdom 80 kr

Studerande 120 kr

Scenpass 120 kr

kr

Längd: 1 timme

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej