So Sorry

Tid/Plats

2019-03-27 Black Box, Norrlandsoperan 19:00 Boka

Popkultur förpackad i rosa plast

Hur landar populärkulturen i våra kroppar? Hur går rörelsemönstret i en RnB-video igen när vi själva rör oss?
– Man blir proffs på att vara kameleont, säger koreografen och dansaren BamBam Frost.

Det går som en våg genom kroppen, fortplantar sig mjukt genom huvud, nacke, rygg, vidare ner genom benen. Tillsammans med dansarna Mari Carrasco och Lydia Östberg Diakité bjuder koreografen BamBam Frost på ett danscollage av popkultur förpackat i rosa plast.

– Du vet när man känner att det måste bara göras, det är dags, säger BamBam Frost om So Sorry.

Genom att studera danser, uttryck och estetik i musikvideos och vid livekonserter hos framför allt afroamerikanska kvinnliga artister inom RnB, pop och hiphop, frågar hon sig hur populärkulturen landar i våra kroppar. Ute i verkligheten handlar det om att hela tiden förhålla sig till olika idéer om vad en kvinna är och hur ens rörelser relaterar till omgivningen.

– Man blir proffs på att vara kameleont. Här är det snubbar, då ska vi inte röra oss på det sättet för då blir vi sexualiserade, säger BamBam Frost.

I So sorry pushar dansarna sina kroppar till det yttersta och undersöker utmattningens gräns såväl psykiskt som fysiskt. Det blir en intensiv, rolig och svettig föreställning där bekanta danser bryts ner och byggs om.

BamBam Frost har bland annat samarbetat med Marina Abramovic, Mette Ingvartsen, Paloma Madrid och Erik Linghede. Sedan 2008 är BamBam medlem i P*fect Dancecompany som gjort allt från att arrangera vogue-event till dansforskning och Melodifestivalen.

Introduktion 18.30 i foajén. Publiksamtal efter föreställningen.

---
Bli medlem i Umeå Teaterförening och få rabatt!
Med Scenpasset får du rabatt. Scenpass kostar 150 kr (50 kr för ungdom upp till 25 år) och gäller i ett helt år. Beställ på scenpass.nu eller köp direkt hos Biljettcentrum.


Arrangör: Umeå Teaterförening, Norrlandsoperan

Ordinarie 210 kr

Scenpass 170 kr

Student / Ung vuxen 19 - 26 år 130 kr

Pensionär 130 kr

Barn / Ungdom 3 - 18 år 60 kr

Längd: ca 1 timme

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej