Sibelius Inspiration

Tid/Plats


Vi är överväldigande stolta att presentera cellisten Jussi Makkonen tillsammans med pianisten Nazig Azezian och programmet Sibelius inspiration. Deras skiva har sålt guld och duon är Finlands första cello-piano inom klassisk musik med mer än 10.000 sålda exemplar. Duon gjorde världspremiär i New Orleans, USA, den 27 september 2015. Jussi Makkonen och Nazig Azezian kommer att framföra Finlandia, Karelia-serie 11, Karelia Suite, Stormen-serie 109, The Tempest .m. Detta är ett axplock ur repertoaren. En del av musikstyckena har aldrig tidigare framförts Sverige. Gruppen har fått tillstånd av Sibelius familj att framföra dessa i Umeå.

Multimedia-konsertens videofilm som visas i anslutning till konserten är filmad hemma hos familjen Sibelius i Ainola, 1 mil från Helsingfors. Filmmaterialet kommer även från norra Karelen och sjön Pielinen.

Artisternas dräkter har utformats av den kände modeskaparen Mert Otsamo.

Makkonen och Azexian har gjort konserter tidigare i Norge, Tyskland samt två konserter i USA och uppträtt 500 gånger i Finland med Sibelius inspiration.

--

Till bords med den store konstnären Jean Sibelius.
I samband med evenemanget har Ni möjlighet att avnjuta en middag, som består av den store kompositörens favoriträtter.

Välkomstdrink - Mousserande eller alkoholfritt alternativ

Dryck till maten - Rött alt. vittvin med påfyllning, öl eller mineralvatten

Varmrätt - Kalvytterfilé, som är ugnsstekt två och en halv till tre timmar. Serveras med potatispuré, brunsås och grönsaker.

Efterrätt - Skånetårta med kaffe.

 

 


Arrangör: Björk & Boström Sportresor AB

Ordinarie: 450 kr

Middagspaket: 1295 kr

Längd: 1 h 20 min

Paus: Nej

Numrerade platser: Ja

Mer Info: sibeliusinspiration.com