House of Metal 2020

Tid/Plats

2020-02-28 Umeå Folket Hus 17:30 Boka

House of Metal är en två dagars inomhusfestival med inriktning på metal i dess olika former. Festivalen gick av stapeln för första gången i februari 2007, i Umeå Folkets Hus.

Festivalen har en maxkapacitet på 2700 besökare per kväll och har 18-årsgräns.

HoM har tre scener och totalt uppträder varje år cirka 25 band från Sverige och övriga världen. Festivalen levandegörs av knallar som säljer allt från skivor och kläder till godis.

Ambitionen är att bli Sveriges bästa metalfestival och med tunga namn som Anthrax, Lamb of God, Behemoth, Meshuggah, Soilwork, Satyricon, Pain, Nocturnal Rites, Entombed, Opeth, Samael m.fl i sin historik har festivalen tagit stora kliv mot detta mål.

Festivalen har fått ett otroligt positivt mottagande av både media och gäster och har långväga besökare från bland annat Japan, USA, Tyskland och England. House of Metal har en bred publik i varierande åldrar.

Du kan resa till Umeå med flyg, tåg, båt eller buss. Eller bil såklart. För information om boende i Umeå, besök Visit Umeå.

Information om biljetter hittar du under fliken ”biljetter”.

ÅLDERGRÄNS

House of Metal har en 18-års åldersgräns. Det vill säga att du skall vara 18 år fyllda för att få tillträde till festivalen.
Under 18 år får endast tillträde i målsmans* sällskap. 
*Målsman = vuxen (minst 25 år), nykter och beredd att ansvara för ungdomen.
Under 13 år får tyvärr inte tillträde pga. regler runt ljudnivåer.
Glöm inte att ta med legitimation.

Ledsagare behöver ingen egen biljett men ett ledsagarbevis.

 

Vomitory (Sverige)

Svenska death metal-legenderna Vomitory har sedan 1989 ödelagt scener över hela världen och släppt åtta framgångsrika album innan de lade ner sina yxor 2013. 2017 återförenades de dock för en show på Summerbreeze festivalen för att hedra en gammal vän. Bandet hade så pass roligt ihop igen att tanken på framtida strider tillsammans började växa som ett frö i bloddränkt jord. 2019 markerade 30-årsjubileet för Vomitory och bandet fortsätter även in på 2020 att fira, detta genom att ödelägga scener över hela planeten igen. Death Metal Supremacy!

Web - https://www.vomitory.net/
Facebook - https://www.facebook.com/vomitoryband/
Video - https://youtu.be/DRLygJjEC5g

Burning Witches (Schweiz)

Burning Witches, som grundades 2015, är inte bara en av de hetaste exporterna från Schweiz. Nej, de schweiziska damerna är en av de mest intressanta nykomlingarna inom Old School Heavy Metal under de senaste åren ... världen över! Burning Witches levererar kraftfull Heavy Metal, med influencer från Power och Speed samt traditionell Metal som lär få huvuden att gunga under årets festival.

Facebook - https://www.facebook.com/burningwitches666/
Video - https://youtu.be/Jr0hcJw8km8

Freak Kitchen (Sverige)

Freak Kitchen är ett band från Göteborg grundat av innovativa & unika gitarr-virtuosen Mattias ”IA Eklundh. Uppsättningen kompletteras av trummisen Björn Fryklund samt basisten Christer Hysén. Musikaliskt är Freak Kitchen svåra att placera i ett fack då vi snackar om en salig blandning av heavy metal & progressiv metal – allt med en touch av avantgarde och karnatisk indisk musik. Brist på låtmaterial finns inte heller då bandet släppt inte mindre än nio stycken studioalbum under karriären.

Web - https://www.freakkitchen.com/
Facebook - https://www.facebook.com/freakkitchen/
YouTube - https://youtu.be/JAiiTj9-vg4

Darkened Nocturn Slaughtercult (Tyskland)

Tradition, själ, köld, envishet: detta uttrycker karaktären och varumärket som är Darkened Nocturn Slaughtercult, ett band som har vuxit och mognat under sin 22-åriga existens till en distinkt institution av tysk Black Metal. DNS levererar främst ett klassiskt, rått ljud på traditionellt skandinaviskt vis i stil med (främst de norska) banden från tidigt och mitten av nittiotalet som Immortal, Darkthrone och Gorgoroth. Bandet är aktuella med sitt nya album ”Mardom” som släpptes april 2019 via War Anthem Records.

Web - http://www.slaughtercult.de/
Facebook - https://www.facebook.com/Slaughtercult/
Video - https://youtu.be/jsr0pwihGto


Arrangör: House of Metal

2-dagarsbiljett Early Bird 815 kr

Längd: 17.30-02.00

Åldersgräns: 18 år

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej

Mer Info: houseofmetal.se