House of Metal 2018

Tid/Plats

2018-03-02 Umeå Folkets Hus 18:00 Boka

House of Metal 2-3 mars 2018.

Nocturnal Rites (Sverige)

De är hett önskade och vi är otroligt glada över att hälsa NOCTURNAL RITES tillbaka till House of Metal 2018! Nocturnal Rites har signat med tyska AFM och släpper deras nionde och för många efterlängtade studioalbum “Phoenix” den 29 september! De tre redan släppta låtarna “Before We Waste Away”, “A Heart As Black As Coal” och “Repent My Sins” har tagits emot enormt positivt av fansen och med nytillskottet Per Nilsson (bl.a. Scar Symmetry) är de taggade och redo att krossa Idun!

Unleashed (Sverige)

Svenska UNLEASHED har framfört sin dödsmetall imer än 26 år och ses också som grundare av Viking- Death-Metal-rörelsen. Utan att någonsin ha kompromissat det minsta har de lyckats förena vikingetraditionen med storheten av massiv dödsmetall. Bandet spelade på House of Metal senast 2008 och då känns det som hög tid att åter bjuda in bandet upp till norr igen.

Hulkoff (Sverige)

Pär Hulkoff är i House of Metal sammanhang ingen nykomling då hans orkester RAUBTIER besökt festivalens Idun-scen inte mindre än två gånger under de gångna åren. I år återvänder Haparanda-sonen än en gång, men denna gång med HULKOFF. Två singlar, ”Faravid” och ”Dragonrider”, har hittills sett dagens ljus från kommande debutskivan som släpps senare i år.

Dead Kosmonaut (Sverige)

DEAD KOSMONAUT är ett svenskt metal-projekt med Mattias Reinholdsson i spetsen som låtskrivare och basist. Med sig i bandet har han bl.a. folk som Fredrik Folkare (Unleashed, Firespawn) på gitarr samt Pelle Gustafsson (Nifelheim) på sång. Bandets tunga Heavy Metal sound är inspirerat av storheter som Dio/Black Sabbath, Iron Maiden, Judas Priest och Candlemass.

Vanhelgd (Sverige)

Svenska VANHELGD kombinerar döds och black med en dos doom. Rötterna finns i det tidiga 90-talet utan att för den skull vara ett retroband. Bandet har istället enträget mejslat fram ett eget uttryck sedan starten och 2016 års ”Temple of Phobos” placerade sig högt upp på årsbästalistorna (årets album i Close-Up Magazine, plats nr 2 i Aftonbladet och nr 7 i Sweden Rock).

Asagraum (Nederländerna/Norge)

ASAGRAUM bildades under hösten 2015 av Obscura (sång/gitarr) och Trish Kolsvart (trummor) med målet att skapa ren satanisk black metal med en känsla av 90-talets scen, men även att väva in mörka psykedeliska influenser. Bandets debutskiva ”Potestas Magicum Diaboli” spelades in tidigare i år i svenska Necromorbus Studios och släpps i september via finska KVLT Records.

 

Danko Jones (Kanada)

Kanadensiska trion Danko Jones besökte House of Metal för första gången 2009. Vi tycker nu att gått alldeles för lång tid mellan besöken och har därför bjudit in bandet på nytt för att sprida sitt energiska sound till alla rockers & metalheads under House of Metal 2018. Med inte mindre än 8 fullängdare under bältet, senast med årets "Wild Cat", kan ni förvänta er ett jävla driv på Idun-scenen!

Biljetter

2-dagars – 850 kr + serviceavgift

1-dagars biljetter släpps senare.

Obs! 18-års gräns. Under 18 år får endast tillträde i målsmans sällskap. Målsman = förälder.

Under 13 år får tyvärr inte tillträde pga regler runt ljudnivåer.

Glöm inte att ta med legitimation.

--

Tickets

2-days – 850 SEK + service fee

1-day tickets coming later.

You need to be at least 18 years old to attend.

Visitors under the age of 18 can only enter accompanied by a parent.

Children under the age of 13 cannot enter the festival due to loud music volumes.

 


Arrangör: House of Metal

2-dagarsbiljett Eary Bird: 795 kr

Åldersgräns: 18 år

Paus: Nej

Numrerade platser: Nej

Mer Info: www.houseofmetal.se